Јајца со лосос

  • 20 мин.
    Време на подготовка
Содржина

Состојки

  • 12 јајца

  • 1 лажица сенф

  • 2 лажици ситно сецкан магдонос

  • 6 лажици Битолска павлака

  • 150g чаден лосос


Подготовка

  1. Сварете ги јајцата и ставете ги во ладна вода да се оладат.

  2. Внимателно излупете ги и пресечете ги по должина.

  3. Извадете ги жочките, испасирајте ги и додајте ги павлаката, сенфот и магдоносот.

  4. Промешајте.

  5. Со подготвената смеса наполнете ги половинките белки.

  6. Од горе ставете чаден лосос и украсете со малку магдонос.

Споделете го овој текст:

Остави коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Scroll to Top

Веб страната користи колачиња за да овозможи најдобро искуство. Со користење на bimilk.mk се согласувате со нашата политика за приватност и користењето на колачиња во согласност со нашата политика за колачиња.