Потаж од тиква

  • 45 мин.
    Време на подготовка
Содржина

Состојки

  • 700g тиква

  • 1 страк праз

  • 1 корен целер

  • 3 чешниња лук

  • Маслиново масло

  • Сол

  • Пипер

  • Копар

  • 4 лажици Битолска павлака


Подготовка

  1. Изренданата тиква, заедно со сецканиот лук се вари 20 минути во 1l вода.

  2. Потоа се миксира со рачен миксер за да се добие кремаста структура.

  3. На маслиново масло кратко се динста сецканиот праз и ренданиот целер, му се додава една чаша вода и се готви на тивко 15 минути.

  4. Сето ова се додава во садот со тиквата, се додава павлаката, се миксира повторно со рачен миксер, се зачинува и се остава уште еднаш да проврие.

Споделете го овој текст:

Остави коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Scroll to Top

Веб страната користи колачиња за да овозможи најдобро искуство. Со користење на bimilk.mk се согласувате со нашата политика за приватност и користењето на колачиња во согласност со нашата политика за колачиња.