Мусака со кисело млеко

  • 90 мин.
    Време на подготовка
Содржина

Состојки

  • • 2 главици кромид

  • • 2 моркови

  • • 3 лажици Битолско кисело млеко

  • • 500 g мелено месо

  • • 1 kg компири

  • • 2 јајца


Подготовка

  1. Ситно исецкајте го кромидот и пропржете го со црвен пипер и сол. Изренданите моркови додадете ги во кромидот. Додадете го меленото место и оставете го на тивко. При крај ставете филџан вода и оставете го да крчка.

  2. Исечете ги компирите тенко и во длабок сад измешајте ги со малку масло и зачини по желба. Тавата за печење премачкајте ја и редете, ред компири, па смесата со месо и вода и уште еден ред компири. Додадете половина филџан вода и покриениот сад ставете го во рерна.

  3. Изматете ги јајцата со Битолското кисело млеко и додадете сол. Кога ќе омекнат компирите (после половина час) истурете го Битолското кисело млеко со јајца.

Споделете го овој текст:

Остави коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Scroll to Top

Веб страната користи колачиња за да овозможи најдобро искуство. Со користење на bimilk.mk се согласувате со нашата политика за приватност и користењето на колачиња во согласност со нашата политика за колачиња.