Просечна хранлива вредност на 100ml:

 • Масти | 3,5g
 • Јаглехидрати | 4,5g
 • Белковини | 3,2g
 • Енергетска вредност | 3260kJ/62,3kcal

Битолско млеко 3,5%, со малку поголема масленост од стандардното, е направено за сите оние кои уживаат во препознатливиот вкус и богат состав од хранливи состојки и ги задоволува и најпребирливите љубители на млекото.

Просечна хранлива вредност на 100ml:

 • Масти | 3,2g
 • Јаглехидрати | 4,5g
 • Белковини | 3,2g
 • Енергетска вредност | 249,3kJ/59,6kcal

Богатство од протеини, витамини, калциум и други хранливи состојки што претставува дневна доза здравје за вашиот организам

Просечна хранлива вредност на 100ml:

 • Масти | 2,8g
 • Јаглехидрати | 4,5g
 • Белковини | 3,2g
 • Енергетска вредност | 234,5 kJ/56,4 kcal

Доколку преферирате помалку маслено млеко, но сепак сте љубители на богатиот вкус, препорачуваме млеко со редуцирана млечна маст, во чија вкупна тежина се содржани 2,8% масленост.

Просечна хранлива вредност на 100ml:

 • Масти | 1,5g
 • Јаглехидрати | 4,5g
 • Белковини | 3,2g
 • Енергетска вредност | 185,3kJ/44,3 kcal

Битолското млеко 1,5% е со намалена масленост и претставува одличен баланс помеѓу внесот на сите хранливи состојки од млекото, кои се во целост задржани, и намалениот внес на масти.

Просечна хранлива вредност на 100ml:

 • Масти | 0,9g
 • Јаглехидрати | 4,5g
 • Белковини | 3,3g
 • Енергетска вредност | 162,8kJ / 38,9kcal

Некои го нарекуваат и “light” или нискомаслено млеко кое е редуцирано на само 0,9% млечна маст. Најголемата разлика е во однос на калориите, па така ова млеко е за лица кои преферираат полесен режим на исхрана.

Назад на bimilk.mk