00 / 00
|

Баланс+ произведен дома, а сакан насекаде

Датум на објавување 23.12.2022.

Балансот почнува од дома е новата кампања на Бимилк чија цел е да допре до своите потрошувачи и да го истакне тоа што е важно во секојдневниот живот, посебно после оваа предизвикувачка година.

Со новата кампања Баланс+ потсетува на основните, темелни навики што ни се потребни за здрав и среќен живот, а тоа е воспоставување баланс во секојдневието. Зошто е важен балансот? Затоа што започнува од дома, затоа што дома ги стекнуваме вистинските вредности и здравите животни навики и затоа што е потребен за секој ден, во секојдневната исхрана. 

Бимилк во последните два месеци направи целосна оптимизација на процесот на производство и дистрибуција со цел крајниот потрошувач да добие пробиотски јогурт со најсвеж рок произведен од млеко од домашни фарми.

Баланс+ како домашен бренд развиен и одлично прифатен дома, исто е и регионален водечки бренд и во соседните земји. Ја ужива довербата на милиони потрошувачи токму поради докажаниот квалитет и достапност до крајниот потрошувач. Првпат на пазарот на Македонија се појавува во 2009 година и веќе 13 години е наш омилен бренд кога се работи за пробиотски производи. 

Баланс+ всушност е и единствениот производ на пазарот за кој што постои клиничка студија со која е докажано неговото позитивното влијание врз метаболичките процеси во организмот. Според оваа студија, првите знаци на воспоставување баланс во организмот и подобрување на процесите во дигестивниот систем се јавуваат по само десет дена континуирано консумирање Баланс+. Омилениот македонски јогурт го заслужи епитетот „секој ден потребен“ токму заради присуството на добрите бактерии пробиотици и пребитиокот, со што добива значајни здравствени придобивки.

Баланс+ има широко портфолио прилагодено според потребите на своите потрошувачи па покрај Баланс+ од 1 и од 1,5 килограм, во Бимилк се произведуваат и се достапни во продажба Баланс+ од 500, 250 и 180 грама.

00 / 00
|
Nazad
|
01 / 02

Moja Kravica Junior 250ml

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ex saepe odio animi, dolores impedit architecto fuga quam ut, accusamus totam illo doloremque ipsum, deleniti veritatis numquam corporis commodi repellat quasi.

Moja Kravica Junior 250ml

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ex saepe odio animi, dolores impedit architecto fuga quam ut, accusamus totam illo doloremque ipsum, deleniti veritatis numquam corporis commodi repellat quasi.

Informacije o proizvodu
Proizvod i opis
Pakovanje/SKU
mlečna mast
Rok trajanja i uslovi čuvanja
Transportno pakovanje
Proteini
Ugljeni hidrati
Energetska vrednost
Balans+ jogurt
TTOSO 1kg
1g
25 dana
12 komada
3,2g
5,2g
192kJ/46kcal