00 / 00
|

Бимилк со донација во 10 основни училишта низ земјата, за успешен почеток на учебната година

Датум на објавување 05.09.2022.

Среќен почеток на училишната година им посака Бимилк на првачињата во десетте најголеми основни училишта во Македонија. Секое прваче од овие десет училишта доби пакетче со најслаткото Моја кравица чоколадно млеко.

„Првиот ден во училиште е посебен за децата, за родителите. Започнувањето на образовниот процес е отворање на ново животно поглавје. Затоа се одлучивме овој ден да ги изненадиме првачињата во најголемите десет основни училишта во Македонија. Сакаме на децата и на првачињата да им посакаме успешно школување и среќно и лесно чекорење кон новите предизвици“, изјавија од Бимилк при посетата во ОУ „Климент Охридски“ во Битола, компанијата која оваа година одбележува 70 години од постоењето.

Со полниот вкус на вистинско чоколадо во комбинација со најквалитетното млеко, „Моја Кравица“ чоколадно млеко со години претставува омилена слатка напивка за сите генерации, а истовремено е и идеално решение за внесување на потребната количина витамини и хранливи состојки неопходни за правилен раст, развој и нормално функционирање на метаболизмот на децата.

Бимилк изминативе неколку години не го заборава првиот училишен ден и оваа активност е една од редовните општествено одговорни активности што ги спроведува секоја година.

00 / 00
|
Nazad
|
01 / 02

Moja Kravica Junior 250ml

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ex saepe odio animi, dolores impedit architecto fuga quam ut, accusamus totam illo doloremque ipsum, deleniti veritatis numquam corporis commodi repellat quasi.

Moja Kravica Junior 250ml

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ex saepe odio animi, dolores impedit architecto fuga quam ut, accusamus totam illo doloremque ipsum, deleniti veritatis numquam corporis commodi repellat quasi.

Informacije o proizvodu
Proizvod i opis
Pakovanje/SKU
mlečna mast
Rok trajanja i uslovi čuvanja
Transportno pakovanje
Proteini
Ugljeni hidrati
Energetska vrednost
Balans+ jogurt
TTOSO 1kg
1g
25 dana
12 komada
3,2g
5,2g
192kJ/46kcal