00 / 00
|

Битолска млекара го одбележа Светскиот ден на квалитет преку организирање „отворен ден“

Датум на објавување 15.11.2019.

Традицијата на одбележување на Светскиот ден на квалитет и оваа година беше продолжена од страна на Млекара АД Битола преку организирање „отворен ден“, односно отворање на вратите на својата фабрика за верните потрошувачи, студенти, но и за сите заинтересирани граѓани.

Големиот број посетители, како и студентите од Биотехничкиот факултет во Битола, кои ја посетија фабриката, имаа можност одблизу и директно од врвните професионалци да се запознаат со процесот на производство на млекото и млечните производи од широкото портфолио на Бимилк. Истовремено, тие имаа можност да се едуцираат за меѓународните стандарди за квалитет што Битолска млекара секојдневно ги применува во своето работење, со цел да се одржи довербата кај потрошувачите и приматот на најголем млекопроизводител на македонскиот пазар.

„Битолска млекара е компанија со долга традиција, која својата лидерска позиција во млечната индустрија во државата ја има обезбедено и задржано преку следење на светските стандарди за квалитет. Потрошувачите знаат да го препознаат квалитетот и преку секојдневно консумирање на производите да изградат силна врска со производителот. Токму затоа, преку отворањето на вратите на нашата фабрика даваме можност за директно запознавање со целиот процес на производство, од првата фаза на прием на домашно квалитетно млеко, преку лабораториските испитувања и контрола на квалитетот, производството и пакувањето, па сè до складирањето и дистрибуцијата“, изјави Полексена Јанкуловска, маркетинг-менаџер во Бимилк.

Меѓународниот ден на квалитет секоја година се прославува низ целиот свет на вториот четврток од ноември, а оваа година беше прославен на 14 ноември. Секоја година, овој ден се одбележува под различна тема, а овогодишното одбележување беше посветено на 100-те години квалитет, поточно на еден век од основањето на Меѓународниот институт за квалитет. Од 1919 година до денес, страста за обезбедување квалитетни и безбедни производи и услуги опстојува поради извонредната работа на професионалците за квалитет.

Бимилк е една од компаниите низ целиот свет, кои, исто така, даваат свој придонес во подигнувањето на свеста од потребата за следење на стандардите за квалитет во производството.

Битолски со 10 витамини - прв јогурт со збогатен состав за поздраво детство

Новиот јогурт е проширување на портфолиото Битолско со 10 витамини, со цел да се понудат производи што се хранлива поддршка на сек...

20.02.2020.

Зошто ни е неопходен калциумот и која е улогата на Д3 витаминот?

Калциумот е важен за здрави и цврсти коски. Тоа е нешто што речиси секој од нас го знае како факт.

11.02.2020.

Пет причини зошто треба да кажеме ДА за свежото млеко

Во светот сѐ повеќе расте бројот на поддржувачите на свежото млеко кои што тврдат дека бројни се придобивките од консумирањето во...

04.02.2020.

Дали свежото млеко треба да се вари?

Свежото млеко е најдобриот избор за здрав хранлив пијалак што изобилува со нутритивни состојки.

28.01.2020.

Како да ги препознаете знаците на остеопороза и како влијае консумацијата на Д3 витамин?

Зголемената физичка активност, помало консумирање алкохол и цигари и соодветна исхрана каде има зголемен степен на калциум се од г...

24.01.2020.
00 / 00
|
Nazad
|
01 / 02

Moja Kravica Junior 250ml

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ex saepe odio animi, dolores impedit architecto fuga quam ut, accusamus totam illo doloremque ipsum, deleniti veritatis numquam corporis commodi repellat quasi.

Moja Kravica Junior 250ml

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ex saepe odio animi, dolores impedit architecto fuga quam ut, accusamus totam illo doloremque ipsum, deleniti veritatis numquam corporis commodi repellat quasi.

Informacije o proizvodu
Proizvod i opis
Pakovanje/SKU
mlečna mast
Rok trajanja i uslovi čuvanja
Transportno pakovanje
Proteini
Ugljeni hidrati
Energetska vrednost
Balans+ jogurt
TTOSO 1kg
1g
25 dana
12 komada
3,2g
5,2g
192kJ/46kcal