00 / 00
|

Битолско чоколадно млеко со 10 витамини: Прво чоколадно млеко за сите возрасти

Датум на објавување 22.07.2020.

Битолско чоколадно млеко со 10 витамини е новиот вкусен, здрав и хранлив чоколаден млечен производ од Битолска млекара. Првото чоколадно млеко со 10 витамини е со исклучително збогатен состав што го прави посебно корисно за децата и нивниот правилен раст и развој. Витамините А, Д, Е и витамините од групата Б се избрани затоа што се посебно корисни за поттикнување на имунолошките функции, за цврсти коски, здрави заби, подобар вид, здрава кожа и коса.

“Следејќи го брзиот раст и развој на своите деца, родителите секогаш се во потрага по начини како да ги надополнат потребите на своите најмили, барајќи совршено балансиран производ, истовремено хранлив и вкусен, кој ќе го вклопат во добрата забава и квалитетното поминато време со своето семејство. Навистина сум горда на портфолиото Битолско чоколадно млеко со 10 витамини кое е одговорот токму на оваа потрага на родителите, на уште еден начин, со вкусно и хранливо млеко да го поттикнат психофизичкиот развој на децата”, изјави Полексена Јанкуловска, Маркетинг менаџер во Млекара А.Д. Битола.

Чоколадното млеко со 10 витамини, во својот состав ги спојува млечните протеини, калциумот и најнеопходните витамини во сооднос што е адекватен за дневните потреби кај сите возрасти, особено кај децата. Детскиот млад организам има постојана потреба од витамини и минерали, и затоа потребно е да се погрижиме да внесат доволно квалитетни и здрави состојки преку целиот ден.

Битолско чоколадно млеко со 10 витамини е проширување на портфолиото Битолско со 10 витамини, кое потпирајќи се на веќе познатото Битолско млеко со 10 витамини оваа година разви портфолио и во категориите јогурт и сладолед.  Достапно е во пакувања од 250ml, 500ml  и 1l.

За повеќе информации околу производите и витамините, проверете на следниот линк.

00 / 00
|
Nazad
|
01 / 02

Moja Kravica Junior 250ml

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ex saepe odio animi, dolores impedit architecto fuga quam ut, accusamus totam illo doloremque ipsum, deleniti veritatis numquam corporis commodi repellat quasi.

Moja Kravica Junior 250ml

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ex saepe odio animi, dolores impedit architecto fuga quam ut, accusamus totam illo doloremque ipsum, deleniti veritatis numquam corporis commodi repellat quasi.

Informacije o proizvodu
Proizvod i opis
Pakovanje/SKU
mlečna mast
Rok trajanja i uslovi čuvanja
Transportno pakovanje
Proteini
Ugljeni hidrati
Energetska vrednost
Balans+ jogurt
TTOSO 1kg
1g
25 dana
12 komada
3,2g
5,2g
192kJ/46kcal