Топчиња со кашкавал

  • 45 мин.
    Време на подготовка
Содржина

Состојки

  • 180g Битолска павлака

  • 250g брашно

  • ½ кесичка сув квасец

  • 2 лажици масло

  • кашкавал

  • јајце за премачкување


Подготовка

  1. Замесете ги состојките во меко тесто. Веднаш почнете со работа и земајте мали топчиња од тестото.

  2. Малку развлечете ги топчињата и во средината ставете коцка кашкавал.
    Убаво преклопете и оформете го топчето. 

  3. Редете ги на плех и откако ќе ги направите сите оставете ги 15-20 минути да одморат. 

  4. Премачкајте ги со јајце и печете ги 15-20 минути во загреана рерна на 180 С.
    Оставете кратко да подизладат.
    На здравје!

Споделете го овој текст:

Остави коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Scroll to Top

Веб страната користи колачиња за да овозможи најдобро искуство. Со користење на bimilk.mk се согласувате со нашата политика за приватност и користењето на колачиња во согласност со нашата политика за колачиња.