|

Зошто Битолско свежо млеко со д3 витамин?

Затоа што D3 витаминот е имуномодулатор. Постојат низа на студии кои укажуваат дека овај витамин го намалува ризикот од вирусни и бактериски инфекции.

Зошто Битолско свежо млеко со д3 витамин?

Покрај тоа што е природен извор на калциум, Битолското свежо млеко со Д3 витамин е лесно е за консумација бидејќи не е потребно да се вари и се консумира свежо!

Зошто Битолско свежо млеко со д3 витамин?

Битолското свежо млеко со Д3 витамин е совршено за сите консументи особено во зимските месеци кога сончевите денови ни се ограничени. Посебно е препорачливо за повозрасната популација и нивната зголемена потреба од грижа за коските и забите.

„Ми се допаѓа што е свежо и што не треба да се вари“

Јовица Корунов

„Битолското свежо млеко е супер!“

Љупчо Колев

„Битолското свежо млеко со Д3 витамин е чиста 10ка! Веќе купив и редовно го користам!“

Лидија Пачиновска

„Одличен производ со многу придобивки за нас постарите“

Диме Николовски

„Со помош на витаминот Д во млекото, калциумот успева подобро да се апсорбира и сврзе во нашиот организам“

д-р Виктор Камнар

Концентрацијата на додаден витамин Д3 во свежото млеко од 0,75 микрограми на 100 гр млеко претставува 15% од препорачаната дневна доза.

Поради квалитетот на суровото млеко кое го откупуваме во „Бимилк“, софистицираната опрема за термичка обработка и асептичната амбалажа која се користи при пакувањето, нема потреба да се вари свежото млеко на „Бимилк“.

Млекото е многу добар извор на тиамин (витамин Б1), рибофлавин (витамин Б2 и кобаламин (витамин Б12). Во мало количество содржи и ниацин (витамин Б3), пантотенска киселина (витамин Б5),пиридоксин (витамин Б6), витамин Ц и фолна киселина. Млекото содржи значително количество од витамините А и Д и мало количество на витамините Е и К кои се растворливи во масти.

Млекото веќе нема да ја има истата хранлива вредност како што ја има доколку се консумира свежо, а со другите хранливи состојки ќе се изгуби и витаминот Д3.

Д витаминот помага за развој на мускулите и коските, за цврсти заби и коски и особено помага при искористување на калциумот од млекото.

Назад на BIMILK.MK