Бели тестенини со павлака, пилешко месо и зеленчук

  • 30 мин.
    Време на подготовка
Содржина

Состојки

  • 1 пакување тестенини по избор

  • 250g Битолска павлака

  • 150g моцарела

  • 1 тиквичка

  • грст грашок

  • 100g бело пилешко месо

  • магдонос

  • зачини по желба


Подготовка

  1. Тиквичката исечкајте ја на коцки и пропржете ја во малку вода и масло заедно со сечканото пилешко месо.

  2. Додајте го грашокот, а потоа динстајте додека не омекне.

  3. Зачинете по желба со сол и/или зачини, додајте малку црн пипер, па ставете ја Битолската павлака.

  4. Тестенините претходно сварете ги според упатството на пакувањето, па сварени додајте ги во зеленчукот и убаво промешајте.

  5. На крајот додадете ја иситнетата моцарела и уште еднаш промешајте за моцарелата да се распореди насекаде.

  6. Наросете свеж магдонос и послужете додека е топло.

Споделете го овој текст:

Остави коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Scroll to Top

Веб страната користи колачиња за да овозможи најдобро искуство. Со користење на bimilk.mk се согласувате со нашата политика за приватност и користењето на колачиња во согласност со нашата политика за колачиња.