Баланс+ пробиотски млечни производи

Портфолиото Баланс+ е составено од млечни производи кои содржат единствена формула на пробиотици: две пробиотски култури (LA5 и BB12), како и олигофруктозни влакна, кои влијаат на зголемување на добрите бактерии во цревната флора. Ние сме единствените на пазарот кои клинички ја докажавме ефикасноста на нашите пробиотски млечни производи.

Баланс+ млечни производи

Баланс+ пробиотска формула: Bifido Digestio комплекс за подобро варење

Пробиотската формула Баланс+ е единствената клинички тестирана на пазарот. Затоа, портфолиото Баланс+ со гордост истакнува дека производите од оваа линија се докажани дека функционираат. Клиничкото испитување спроведено во 2009 година покажа дека оваа формула има голем број здравствени придобивки.
Студијата беше спроведена во КБЦ „Бежанијска коса“ и имаше за цел да го истражи дејството на Баланс+ јогуртот кај пациенти со функционални нарушувања на дигестивниот систем. Резултатите покажале дека јогуртот позитивно влијае на варењето, а кај испитаниците е забележано и подобрување на симптомите на депресија.
Во текот на 60-дневното истражување, пациентите консумирале 500g Баланс+ јогурт поделен во две дози дневно. Се вршеа редовни прегледи со цел да се следи промената на состојбата на пациентите. Резултатите покажаа дека јогуртот успешно го регулира варењето само по 10 дена употреба, а по 60 дена има подобрување на состојбата кај 37% до 72% од пациентите во различни аспекти.
Покрај регулацијата на варењето, редовното консумирање на Баланс+ јогуртот покажа позитивно влијание и на телесната маса, телесните масти, водата во телото и депресијата.

Баланс+ пробиотски производи

3,3 грама протеини
само 1 грам млечна маст
само 41 калорија

Клиничка студија за придобивките од Баланс+ производите

Студијата е достапна за секого, па можете сами да се уверите во сите придобивки од Баланс+ пробиотските производи.

Често поставувани прашања

Баланс+ млечните производи, како што е јогуртот Баланс+, содржат комбинација од пробиотски култури Lactobacillus acidophilus LA-5 и Bifidobacterium BB-12. Овие пробиотски култури се комбинирани во комплексот Bifido Digestio, кој се користи во сите производи на Баланс+. Покрај тоа, тука се и влакната Олигофруктоза кои служат како „храна“ за овие пробиотици, со што се зголемува нивната сила и ефикасност.

Да. Дозата од 500g Баланс+ пробиотски производи на дневна основа е сосема доволна и препорачана за најдобри ефекти.

Оваа количина можете најпрактично да ја распределите така што едната половина ќе ја консумирате за време на појадокот, а другата половина за време на вечерата. На пример, шолја јогурт со појадок и кисело млеко со вечера – и знаете дека сте направиле нешто добро за вашето тело и сте ја внеле потребната дневна доза на пробиотици!

Да, сите пробиотски млечни производи од портфолиото Баланс+ имаат ист пробиотски комплекс. Разликата е само во нивната текстура и вкус.

Пробајте ги сите и сигурни сме дека лесно ќе го најдете вашиот омилен!

Play Video

Други Бимилк производи​

Scroll to Top

Веб страната користи колачиња за да овозможи најдобро искуство. Со користење на bimilk.mk се согласувате со нашата политика за приватност и користењето на колачиња во согласност со нашата политика за колачиња.