Битолско млеко

Од првото Битолско млеко, од 1952 година до денес – успеваме да ги зачуваме и негуваме традиционалните методи на млекарство во Македонија и да подготвуваме исклучиво здраво, висококвалитетно млеко од домашни фарми. Млекото го прилагодуваме на потребите на целото семејство, така што денес имаме разновидно портфолио на Битолско млеко: долготрајно млеко со различни маслености, свежо млеко со Д3 витамин, полномасно млеко, Битолско млеко со 10 витамини итн.

100g Битолско долготрајно млеко со 2,8% млечни масти ги содржи следните нутритивни вредности:

Млечни масти Протеини Јагленихидрати Енергетска вредност
2,8% 3,2g 4,5g 234,5kJ / 56,4 kcal

Битолско долготрајно млеко со 2,8% млечни масти

Битолско долготрајно млеко со 2,8% млечни масти одамна стана симбол за кравјото млеко на домашниот пазар. Ова класично млеко, со среден процент на млечна маст, се одликува со високиот квалитет и благиот вкус. Достапно е во пакување од 1l и 500ml.

Битолско долготрајно млеко со 1,5% млечни масти

Битолско долготрајно млеко со 1,5% млечни масти е одлична алтернатива на стандардното долготрајно млеко за сите кои сакаат да уживаат во истиот убав вкус на млеко, но да консумираат помалку масти и калории. Достапно е во пакување од 1 литар.

100g Битолско долготрајно млеко со 1,5% млечни масти ги содржи следните нутритивни вредности:

Млечни масти Протеини Јагленихидрати Енергетска вредност
1,5% 3,2g 4,5g 185kJ / 44,3 kcal

100g Битолско свежо млеко со Д3 витамин ги содржи следните нутритивни вредности:

Млечни масти Протеини Јагленихидрати Енергетска вредност
2,8% 3,1g 4,5g 232,8 kJ / 55,6 kcal

Битолско свежо млеко со Д3 витамин

Директно од фармата до вашата трпеза! Битолско свежо млеко е одличен извор на витамин Д3. Се произведува со пастеризирање на млекото под строго контролирани услови. Нашето свежо млеко е висококвалитетно млеко од избрани домашни фарми. Се карактеризира со интензивен и свеж вкус. Достапно е во пакување од 1 литар.

Битолско долготрајно млеко со 0,9% млечни масти

Дали сакате да пиете млеко, но би сакале да го намалите внесот на калории и да ја исфрлите мрсната храна од вашата редовна исхрана? Битолско млеко со низок процент на масти е идеално за вас. Минималната присутност на масти и екстремно малку калории (само 38 калории на 100 ml) се главните карактеристики на Битолско млеко со понизок процент на масти. Ова млеко е достапно во пакување од 1л.

100g Битолско долготрајно млеко со 0,9% млечни масти ги содржи следните нутритивни вредности:

Млечни масти Протеини Јагленихидрати Енергетска вредност
0,9% 3,3g 4,4g 162 kJ / 38,9 kcal

100g Битолско млеко со 10 витамини ги содржи следните нутритивни вредности:

Млечни масти Протеини Јагленихидрати Енергетска вредност
2,8% 3,2g 4,5g 234,5kJ / 56,4 kcal

Битолско млеко со 10 витамини

За најмладите фанови на Бимилк подготвивме чаша полна здравје: Битолско млеко со 10 витамини! Нутритивно богатото млеко кое го поттикнува правилниот раст и развој на децата и е едноставен и вкусен начин да се задоволат некои од потребите на децата за витамини. Растете здраво со Битолско млеко.

Пакување прилагодено на сечии потреби

Имате прашања за Битолско млеко?

Иако свежото млеко пред отворање има пократок рок на траење од долготрајното млеко, откако ќе се отвори – рокот на траење е ист. И двете се препорачува да се консумираат во следните 2, 3 дена од денот на отворањето.
UHT значи ултра-висока температура. Обично се изведува на температури од 135-142 ºC, во рок од неколку секунди. При краткотрајна стерилизација, сите микроорганизми штетни за луѓето се целосно уништени. Ова му дава на долгорочното млеко подолг рок на траење во споредба со свежото млеко кое се обработува со пастеризација, на температури пониски од 100 ºC. Важно е да се знае дека ниту еден од овие процеси не доведува до уништување на витамините и минералите, односно хранливите материи кои природно се присутни во млекото. Затоа, и пастеризацијата и УХТ обработката целосно ги зачувуваат сите природно присутни хранливи материи во млекото, бидејќи и двата процеси се изведуваат под строго контролирани услови од одлични технолози.
Не, овие млека содржат лактоза, но мислевме и на вас: Моја Кравица млекото без лактоза нуди идеална алтернатива за сите кои се чувствителни на млечен шеќер. Ова млеко има ист, пријатен вкус како стандардното, но нема лактоза, па целосно ќе ви одговара.
Scroll to Top

Веб страната користи колачиња за да овозможи најдобро искуство. Со користење на bimilk.mk се согласувате со нашата политика за приватност и користењето на колачиња во согласност со нашата политика за колачиња.