Бимилк ја доби националната награда за добра пракса за безбедност и здравје при работа

Содржината

Македонското здружение за заштита при работа во соработка со Европска Унија ѝ ја додели на Бимилк националната награда за добра пракса за безбедност и здравје при работа. Доделувањето на наградите се одржа денес во Даут Пашиниот Амам во старата скопска чаршија, а наградата за Битолската млекарница ја прими г-ѓа Радмила Василевска, менаџер за управување со интегрирани системи во компанијата.

„Безбедноста на работните места е од големо значење за Бимилк и затоа повеќе години уназад, компанијата ги има усвоено сите мерки за безбедност и здравје при работа кои се препорачуваат со националното законодавство. Од ноември 2013 година Бимилк е една од ретките компании во Македонија кои го имаат имплементиран интернационално препознатливиот систем за здравје и безбедност при работа ОХСАС со кој компанијата е во можност системски да управува со ризиците по здравјето и безбедноста на вработените.

Континуираното унапредување на производните и работните процеси со кои се обезбедува висок квалитет и безбедност на Бимилк производите и заштита на здравјето и безбедонста на вработените се стратешка определба на компанијата. Затоа оваа награда за нас претставува уште една дополнителна мотивација и во иднина посветено да работиме на заштита на здравјето и безбедноста при работа.“ – изјави Радмила Василевска, менаџер за управување со интегрирани системи во Бимилк.

Македонското здружение за заштита при работа ја доделува наградата за добри практики за безбедност и здравје при работа по повод 28 април, меѓународниот ден за безбедност заштита при работа.

Споделете го овој текст:

Остави коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Scroll to Top

Веб страната користи колачиња за да овозможи најдобро искуство. Со користење на bimilk.mk се согласувате со нашата политика за приватност и користењето на колачиња во согласност со нашата политика за колачиња.