Битолска млекара го одбележа Светскиот ден на квалитет преку организирање „отворен ден“

Содржината

Традицијата на одбележување на Светскиот ден на квалитет и оваа година беше продолжена од страна на Млекара АД Битола преку организирање „отворен ден“, односно отворање на вратите на својата фабрика за верните потрошувачи, студенти, но и за сите заинтересирани граѓани.

Големиот број посетители, како и студентите од Биотехничкиот факултет во Битола, кои ја посетија фабриката, имаа можност одблизу и директно од врвните професионалци да се запознаат со процесот на производство на млекото и млечните производи од широкото портфолио на Бимилк. Истовремено, тие имаа можност да се едуцираат за меѓународните стандарди за квалитет што Битолска млекара секојдневно ги применува во своето работење, со цел да се одржи довербата кај потрошувачите и приматот на најголем млекопроизводител на македонскиот пазар.

„Битолска млекара е компанија со долга традиција, која својата лидерска позиција во млечната индустрија во државата ја има обезбедено и задржано преку следење на светските стандарди за квалитет. Потрошувачите знаат да го препознаат квалитетот и преку секојдневно консумирање на производите да изградат силна врска со производителот. Токму затоа, преку отворањето на вратите на нашата фабрика даваме можност за директно запознавање со целиот процес на производство, од првата фаза на прием на домашно квалитетно млеко, преку лабораториските испитувања и контрола на квалитетот, производството и пакувањето, па сè до складирањето и дистрибуцијата“, изјави Полексена Јанкуловска, маркетинг-менаџер во Бимилк.

Меѓународниот ден на квалитет секоја година се прославува низ целиот свет на вториот четврток од ноември, а оваа година беше прославен на 14 ноември. Секоја година, овој ден се одбележува под различна тема, а овогодишното одбележување беше посветено на 100-те години квалитет, поточно на еден век од основањето на Меѓународниот институт за квалитет. Од 1919 година до денес, страста за обезбедување квалитетни и безбедни производи и услуги опстојува поради извонредната работа на професионалците за квалитет.

Бимилк е една од компаниите низ целиот свет, кои, исто така, даваат свој придонес во подигнувањето на свеста од потребата за следење на стандардите за квалитет во производството.

Споделете го овој текст:

Остави коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Scroll to Top

Веб страната користи колачиња за да овозможи најдобро искуство. Со користење на bimilk.mk се согласувате со нашата политика за приватност и користењето на колачиња во согласност со нашата политика за колачиња.