Традиционална новогодишна донација од Бимилк за децата од социјалните организации

Содржината

Новогодишните празници се омилен дел од секое дете, па во пресрет на празниците Битолска млекара традиционално и оваа година ги израдува децата од семејства во социјален ризик со донација на млечни пакетчиња. 

Донацијата се состои во пакетчиња со млечни производи и сокови од портфолиото на компанијата, а се опфатени над 780 деца од целата држава. 
Распределбата и доставата на пакетчињата се одвива преку организациите Црвен крст на Република Северна Македонија, општинска организација Центар – Скопје, општинска организација Кисела Вода и општинска организација Битола, Дневен центар за лица со Даунов синдром „Доза среќа“, Граѓанско здружение за унапредување на образованието кај Ромската популација „Ирхом Топаана“, Организација на жени Турчинки од Македонија „Дерја“ и Здружението за заштита и едукација на деца и млади Роми „Прогрес“. 

„Радоста на децата за пакетчињата за време на празниците е навистина голема и секое дете треба да ја почувствува. Бимилк секоја година со своите донации го проширува опфатот на што е можно повеќе деца посебно на социјално загрозените семејства и маргинализираните групи. Оваа година во комуникација со организациите, преку кои се одвива донацијата, се донираат производи што им се потребни и се корисни за децата. Бимилк како компанија се залага за еднакви услови за секое дете и со секоја општествено одговорна активност се обидуваме да придонесеме за поголем социјален баланс“, велат од Бимилк.

Споделете го овој текст:

Остави коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Scroll to Top

Веб страната користи колачиња за да овозможи најдобро искуство. Со користење на bimilk.mk се согласувате со нашата политика за приватност и користењето на колачиња во согласност со нашата политика за колачиња.