Përgjegjësia sociale dhe shoqërore

Qumështorja SHA Manastir,Bitola si një kompani me përgjegjësi sociale dhe shoqërore

Kontributi i kompanisë „Qumështorja SHA Manastir,Bitola“ për të mirën e komunitetit përfaqëson një pjesë të rëndësishme të strategjisë sonë të korporatës. Si kompani me përgjegjësi sociale qumështorja kujdeset që t’u ofrojë konsumatorëve jo vetëm produkte cilësore, por edhe të bëjë një hap drejt përmirësimit të jetës dhe kushteve të tyre në shoqëri, duke ndihmuar sportin, kulturën, edukimin e të rinjve dhe solidaritetin e sinqertë ndaj ato grupe qytetarësh që kanë nevojën më të madhe për ndihmë.

Prandaj, kur në vitet 2014 dhe 2015, vendi ynë dhe vendet e rajonit kishin dëmtuar nga përmbytjet e mëdha „Qumështore SHA Manastir,Bitola“ ishte ndër kompanitë e para që u përfshi aktivisht në ndihmën e popullatës përmes donacioneve monetare dhe produkteve. Përveç ngjarjeve të tilla ku nevojitet urgjentisht ndihmën, kompania vazhdimisht shfrytëzohet të gjitha mundësitë për të ndihmuar dhe të mbështetur organizatat humanitare, kuzhinat publike, Kryqin e Kuq dhe ambasadën „Megjashi“. Njohjet dhe mirënjohjet e shumta të kompanisë, janë vetëm një kujtesë të miqësise mes kompanisë dhe këtyrë organizatave.

Me qëllim të ndihmohet fëmijët me nevoja të veçanta, nëpërmjet përmirësimit të kushteve në institucionet ku ata janë kujdesur, lindi ideja për aktivitet humanitar e quajtur „Njerëzimi është i rëndësishëm“. Aktiviteti ishte realizuar në bashkëpunimin me marketat  „Tineks“, gjatë të cilit kishin donuar disa instrumente, ndihmesa dhe mobilje për institucionet që kujdesen për fëmijë me nevoja të veçanta.

Mes projekteve të shumta humanitare në të cilat kompania „Qumështorja SHA Manastir,Bitola“ ka marrë pjesë, akcioni i quajtur „Përqafim në dhuratë“ ndalohet si një projekt me të cilin kompania ndihet veçanërisht krenare.

Këtë aksion humanitar ishte realizuar së bashku me organizatën „Danu Filantropija“ në fund të vitit 2012. Atë për që „Përqafim në dhuratë“ ndalohet nga akcionet e tjera humanitare është fakti që në të kishin përfshirë fëmijët nga të gjitha kopshtet në Maqedoni. Ata kanë bërë lodra unike që iu kanë dhënë fëmijëve të sëmurë të shtrirë në dhomat e spitalit dhe fëmijëve që jetojnë në jetimore gjatë festave të Vitit të Ri, me dëshirën për shëndet dhe gëzim. Në këtë mënyrë, fëmijët jo vetëm që u dhanë lodra fëmijëve të tjerë, por patën mundësinë të mësojnë ende në moshë të vogël për kuptimin dhe nevojën për humanizëm dhe solidaritet. Në kuadër të aksionit kanë përfshirë me shumë se 150 kopshte dhe u bënë me shumë se 7.500 lodra. Për këtë projekt, „Qumështorja SHA Manastir,Bitola“ ishte shpërblyer për praktikën më të mirë shoqërore dhe partneritet për vitin 2012 në Maqedoni në kategorinë “Investime në komunitet”, për ndërmarrje të mëdha. Për këtë projekt, kompania mori edhe njohje ndërkombëtare – shpërblim për kompani me përgjegjësi shoqërore,sociale nga Maqedonia në nivel evropian (European CSR Award), i cili u nda në Bruksel, Belgjikë.

Në vitin 2015, „Qumështorja SHA Manastir,Bitola“ me bashkëpunim me shoqatën „Borka“ realizuan aksionin „Rozë dhe të shëndetshme“. Këtë aksion kishtë për qëllim sigurimin e fondeve të cilat do të përdoren për parandalimin e kancerit të gjirit. Prandaj, gjatë muajit mars, jogurti Bitolsko është shitur me një pakëtim të ridizajnuar në të cilin kordelen rozë u informohet konsumatorëve se me çdo blerje të produktit ata japin kontrubutë në luftën kundër sëmundjes kësaj. Aksioni përfundoi me shumë sukses dhe pranim nga ana e publikut.
Përveç aksionet të cilët në fokusin e veprimit e kanë shëndetin e konsumatorëve, nga kuptimi shumë i madh janë edhe iniciativat për inkurajim të konsumatorëve që të udhëheq një stil aktiv të jetesës.

Për këtë arsye, me qëllim të promovuar jetën e shëndetshme dhe lojërat sportive „Qumështorja SHA Manastir,Bitola“ në vitet 2012 и 2013 organizoi 2 ngjarje: „Së bashku ne balancojmë” dhe „Olympiada +” ku të rinjtë, nëpërmjet 10 lojërave argëtuese në disa qytete në Maqedoni, kishin mundësi të japin shpërblime të vlefshme duke punuar në ekipe dhe duke u argëtuar me aktivitetet sportive, me përkrahjen e produkteve „Balans +“.

Përveç sporteve, kompania rregullisht i përkrah ngjarjet kulturore, duke u përshirë: „Vera kulturore e Ohrit“, „Vera kulturore e Manastirit“, „Manastir një qytet i hapur“ dhe ttj. „Qumështore SHA Manastir, Bitola“ është përkrahëse besnike dhe të piktorëve të rinj, pjesëtarëve të kolonisë artistike „Monmart i vogël i Manastirit”, e cila tradicionalisht çdo vitë mbahet në Manastir, në të cilën marrin pjesë piktorë të rinj nga shumë vende të botës.

Me qëllim të sigurojë një mënyrë të re dhe argëtuese, kompania në vitin 2013, së bashku me marketat „Ramstore“, organizoi aksionin „Aventurë kozmik”. Në kuadër të aksionit kësaj fëmijët kishin mundësi të shohin një kopje të kostumit të njeriut që i parë shkeli në Hënën, të shikojnë me syze robotike dhe të mësojnë në mënyrë interaktive shumë fakte interesante për kozmosin që rrethon planetin tonë.
Të gjitha këto ngjarje janë pasqyrë e vendosmërisë së “Qumështore SHA Bitola” për ta matur suksesin e saj jo vetëm me rezultatet e arritura financiare, por edhe me numrin e personave dhe grupeve të qytetarëve të cilët janë mbuluar me aksionet dhe projektet humanitare, që burojnë nga synimi i sinqertë i kompanisë për të kontribuar në zhvillimin e individit dhe shoqërisë.

Scroll to Top

Веб страната користи колачиња за да овозможи најдобро искуство. Со користење на bimilk.mk се согласувате со нашата политика за приватност и користењето на колачиња во согласност со нашата политика за колачиња.