Pyetjet më të shpeshta

Zbuloni gjithçka që ju duhet të dini për produktet, shërbimet dhe praktikat e Imlek-ut. Në këtë faqe ju do ti gjeni pyetjet më të shpeshta dhe përgjigjet e hollësishme për gjithçka që ju keni pyetur ndonjëherë për kompaninë tonë.

Për qumështin

Qumështi është një lëng biologjik me një përmbajtje komplekse që përbëhet nga: ujë, proteina, yndyra, karbohidrate, minerale, vitamina etj. Me përkufizim, në kuptimin më të ngushtë të fjalës, qumësht do të thotë sekretim i pandryshuar i gjëndrës së qumështit, i marrë nga mjelja e vazhdueshme dhe e plotë e lopëve të shëndetshme, të ushqyera normalisht dhe të mjelura rregullisht për të paktën 15 ditë para dhe 8 ditë pas pjelljes.
Për shkak të cilësisë së qumështit të papërpunuar i cili blejmë në „Bimilk“, pajisjeve të sofitsikuara për përpunim termik dhe pakëtimit aseptik që përdoret gjatë pakëtimit, nuk ka nëvojë të zihet qumështin freskët dhe e përhershëm nga „Bimilk“.

Pasterizimi është një procedurë teknologjike që kryhet gjatë përpunimit të qumështit dhe shërben për të shkatërruar të gjithë mikroorganizmat patogjenë që janë të dëmshme për shëndetin e njeriut. Ajo kryhet duke ngrohur qumështin në një temperaturë më të ulët se 100°C për një periudhë të caktuar kohore.

Homogjenizimi është një procedurë për imtësim dhe barazim të pikave të yndyrës në qumështin për të arritur stabilitet më të madh të qumështit. Madhësia e pikave të yndyrës pas kryerjen e homogjenizimit ulët 1-2 µm. Qumështi i homogjenizuar ka një shije të plotë, ngjyrë të bardhë intensive, dhe ndarja e yndyrës qumështi në sipërfaqen e produktit është e parandaluar. Më shpesh përdoret homogjenizim me dy faza. Nëse nuk kryhet homogjenizimi, yndyra e qumështit do të ndahet në sipërfaqen e produktit.

Sterilizimi është një operacion teknologjik me që qumështi ekspozohet në temperaturë mbi 100°С. UHT është një shkurtim që vjen nga emri anglez „ultra high temperature“. Sterilizimi zakonisht kryhet në temperaturë prej 135 deri 142°С gjatë kohës prej disa sekondave. Me këtë procedurë shkatërrohen të gjitha mikroorganizma dhe spora të tyre.

Vitaminat kanë një rol të madh në organizmin tonë dhe përmes të tjera, ata veprojnë edhe mbi metabolizmit edhe mbi transferimit të oksigjenit dhe antioksidantëve. Ata ndihmojnë trupin që të përdoret karbohidratet, proteinat dhe yndyrnat nga ushqimi i cili merret çdo ditë në trupin. Qumështi është një burim shumë të mirë të tiaminës riboflavinës (vitamina Be2 dhe kobalaminës (vitamina Be12). Në sasi të vogla përmban edhe niacinë (vitaminë Be3), acid pantotenik (vitaminë Be5), piridoksinë (vitaminë Be6), vitaminë C dhe acid folik. Qumështi përmban sasi të konsiderueshme të vitaminave A dhe D dhe sasi të vogla të vitaminave E dhe K të tretshme në yndyrë.
Për të sapolindurit, qumështi i gjirit është i pazëvendësueshëm. Pas kalimin e 12 muajve, në konsultimin me mjekun pediatrin, mund të përfshihet gradualist edhe qumështin lope. „Bimilik“ në paletën e saj e produkteve përmban qumështin me vitamina, i cili është unitar në tregun, i rekomanduar nga Shoqata e Pediatrëve në RMV, për shkak se kombinimit të shkëlqyeshëm të vitaminave të cilat janë të domosdoshme për rritjen dhe zhvillimin e rregult të fëmijëve.
Qumështët e përhershme nga „Bimilk“ janë fituar me ndihmën e sterilizimit të qumështit dhe u pakëtohen në pakëtime shumështresore në kushtet aseptike, me që vazhdohet përhershmërinën e tyre. Këto produkte nuk përmbajnë konzervues dhe duhet të ruhen në temperaturë të dhomës, në pakëtimin origjinal derisa të hapen.
Броевите испишани на дното на амбалажaтa за млеко во црна или друга боја, се технички информации испишани од страна на производителот на амбалажата кои се користат во нивниот процесот на управување со квалитетот на производите. Овие броеви се користат за идентификација на ролната за време на производство на материјалот за амбалажата заради обезбедување негова следливост. Информациите кои ги обезбедуваат овие броеви се однесуваат исклучиво на амбалажата и во себе не содржат информации за готовиот производ (млеко, сок итн…) кој се наоѓа во пакувањето. Бројот кој е испишан на дното на амбалажата се вдлабнува со помош на машината за време на полнењето на млекото и тоа означува со која полнилка на машината е наполнет производот. Оваа бројка е многу важна за производителот во случај на проблем со производите, за да знае од која полнилка на машината потекнуваат и да го направи потребното нагодување или сервис на машината во тој дел. Информациите кои ги обезбедуваат овие броеви се однесуваат исклучиво на амбалажата и во себе не содржат информации за готовиот производ (млеко, сок итн…) кој се наоѓа во пакувањето.

Për jogurtin

Jogurti është një produkt qumështi ushqyes i cili ndikon pozitivisht në shëndetin dhe organizmin. Përmban përmbajtja të rëndësishme të cilat ndihmojnë në qendrueshmërinë e vitalitetit të organizmit. Më shumë nga veprimet pozitive të jogurtit kanë prejardhje nga prania e baktereve të gjalla acidelaktike dhe qumështi. Këto baktere kryejnë fermentim gjatë të cilit laktoza shndërrohet në acid laktik. Acidi laktik ndikon në peristaltikën e zorrëve dhe rrit përdorimin e kalciumit dhe fosforit. Vlera ushqyese e jogurtit gjendet në përbërësit e tij bazë që i nevojiten trupit për rritjen, riprodhimin dhe plotësimin e nevojave për energji.
Prebiotikët janë përbërëse të ushqimit jo të tretshme që ndikojnë në mënyrë të favorshme në organizmin e nikoqirit duke stimuluar rritjen dhe zhvillimin e mikroflorës së dobishme selektive, duke përmirësuar kështu shëndetin e nikoqirit. Për shkak të këtyre vetive, prebiotikët përfaqësojnë ushqim për probiotikët, të cilët janë kultura të përziera të mikroorganizmave të gjallë që ndikojnë në mënyrë të favorshme në organizmin e nikoqirit. Prebiotikët e përdorur nga “Bimilk” deklarohen si inulinë, oligofruktozë, frukto-oligosakaride ose fibra dhe merren nga rrënja e bimës së çikores.
Të gjithë produkte nga linja Balans + përmbajnë prebiotikë.
Probiotikët janë kultura të vetme ose të përziera të mikroorganizmave të gjalla të cilat ndikojnë pozitivisht në organizmin e nikoqirit dhe me të, përmirësojnë vetive e mikroflorës autoktone së sistemit tretjes. Për shkak të këtyrë vetive ata ndryshojnë nga prebiotikët, domëthënë prebiotikët përfaqësojnë ushqim për ta.
LA-5 dhe BB12 janë probiotikë të përfshirë në produktet Balans+. LA-5 është një lloj i bakterit të acidit laktik Lactobacillus acidophilus. Ai përfaqëson një lloj klinikisht të testuar të këtij bakteri i cili së bashku me BB12 jep rezultate pozitive për shëndetin e nikoqirit dhe deklarohet si probiotik. BB12 është një lloj i bakterit të acidit laktik Bifidobacteruim. Ai përfaqëson një nga probiotikët më të dokumentuar dhe më të vërtetuar klinikisht për të cilin ka më shumë se 150 studime klinike që ndikojnë pozitivisht në shëndetin e nikoqirit dhe deklarohet si probiotik.
Me studim klinik është vërtetuar se me konsumim të rregullt të Balans +, fitohet: Normalizimi i shpeshtësisë dhe konsistencës së jashtëqitjes, Humbje e ndjenjës së zbrazjes jo të plotë, Reduktimi i tendosjes gjatë zbrazjes, Reduktimi i dhimbjes dhe fryrjes në barkun nga zbrazja. Me konsumimin e Balans+, arritet deri ndryshime të rëndësishme në përbërjen e trupit të konsumatorit, pra, zvogëlohet përqindja e yndyrës në trup dhe rritet uji i përgjithshëm i trupit.
Rekomandohet një konsum ditor prej të paktën 500 g Balance+ për një periudhë prej të paktën 10 ditësh njëpasnjëshme. Në kombinim me regjim të larmishëm dhe të balancuar, maksimumi i efektit pozitiv ndodh në ditën e 15-të nga fillimi i konsumimit. Çfarë kuptimi kanë numrat e shkruar me të zezë në pjesën e sipërme të pakëtimit të qumështit dhe jogurtit? Në pjesën e sipërme të pakëtimit të qumështit dhe jogurtit është i shënuar afati i durimit të produkteve. Pas hapjes, produkti i cili gjendet në pakëtimin nuk është i mbrojtur nga ndikimet jashtësore. Për atë shkak, në disa produkte është i shënuar rekomandimin sa është afati i durimit pas hapjes nëse ruhet sipas kushtëve të shkruar në pakëtimin. Përveç datës, në këtë pjesë të pakëtimit shkruhet dhe kohën e caktuar kur është i prodhuar çdo produkt individualisht, si edeh numri i serisë i cili është i ndryshëm për secili produkt.
Shpërblimi për shërbimet e kryera do të bëhet përmes depozitës bankare ose ndërhyrjeve tjera financiare, në përputhje me rregulloren dhe procedurat që janë miratuar nga organizatori i aktivitetit, sipas kushteve të përcaktuara në këtë marrëveshje dhe në vlerat e përcaktuara paraprakisht në planin e buxhetit të aktivitetit.

Për Bimilk

Nga të gjitha produktet „Bimilk“, vetëm produkti Balans+ me kumbulla të thatë dhe krunde përmban gluten. Informacioni për pranisën e glutenit në këtë produkt është i shënuar në ambalazhin. Sipas rregulloreve të rëndësishme në Republikën e Maqedonisë, nuk është lejuar të shkruhet në ambalazhin çfarë nuk ka, por vetëm përbërësit që përmbajnë gluten e kanë këtë informacion i shënuar në ambalazhin.
Laktoza ose sheqeri i qumështit përfaqëson karbohidrati i vetëm i cili gjendet në qumështin dhe është burrim të një të tretës së vlerës energejtike së tij. Në qumështin është e përfaqësuar në sasinë shumë të madhë, dhe në produktet e fermentuara (jogurt, salcë kosi, kos, etj.) laktoza fermentohet dhe shndërrohet në formë tjetër dhe për atë shkak është e përfaqësuar më pak. Në djathrat e fortë dhe gjysmë e fortë, për shkak se baktereve të cilët janë në përmbajtjen e tyre dhe i cilëve është i duhur periudhë më i gjatë për fermentim, laktozën e ka më së paku.
Intoleranca ndaj laktozës përfaqëson një shuma të efekteve të cilët janë pasojë të reduktimit të aftësimit të organeve të tretjes për ta përpunuar laktozën (sheqerin qumështi). Tek personat me intolerancë, në zorrën e hollë nuk ekziston enzimë laktazë ose qеlizat e sistemit të tretjes nuk prodhoјnë mjaftësisht sasinë e kësaj enzimë. Për shkak që sheqeri i qumështit kalon i patretur në zorrën e trashë, ai ushqen bakteret që prodhojnë gazra, të cilat shkaktojnë fryrje të pasuara nga dhimbje dhe ngërçe. Një pjesë e laktozës që nuk ushqen bakteret tërheq ujin me të, gjë që shkakton diarre.
Produktet me pak kalori përmbajnë një përmbajtje të ulët të yndyrave, kripës dhe karbohidrateve. Këtu janë përfshirë produktet Balans+. Këto produkte janë të dobishme për qëndrueshmërinë ose zvogëlimin e masës trupore varësisht nga sasia në të cilën ato konsumohen.
Scroll to Top

Веб страната користи колачиња за да овозможи најдобро искуство. Со користење на bimilk.mk се согласувате со нашата политика за приватност и користењето на колачиња во согласност со нашата политика за колачиња.