Kosi Bitolsko

Kosi Bitolsko përgatitet sipas metodave tradicionale, përjashtimisht nga qumështi i freskët vendas. Kjo është arsye pse kosi ka një shije autentike dhe përfaqëson një pasuri të vërtetë të probiotikëve natyrore. Përdoret si pjatë apo gjellë anësore dhe shkon shumë mirë me çdo mëngjes dhe darkë. Shoqërohet mirë me pjatat, veçanërisht me sallatë jeshile. Me kënaqësi e shtojmë në përzyerjet e ndryshme për përgatijen e brumërave the ushqimeve të pjekura të ndryshme, të cilave u jep një dozë ideale acide dhe pasuri të shijes.

Kosi Bitolsko: kalori dhe përmbajtje ushqyese në produkt prej 100g

Yndyrë qumështi Proteina Karbohidrate Vlera energjetike
2,8g 3,3g 4,2g 231.1kj / 55.2kcal

Kosi Bitolsko: kalori dhe përmbajtje ushqyese në produkt prej 100g

Kosi rekomandohet si një alternativë të produkteve të tjera të qumështit për çdo njeri që dëshiron ta zvogëlojë hyrjen e kalorive ose është në një regjim, sepse ka vlerë nutritive që është jashtësakonisht të ulët prej vetëm 55 kalori në 100 gr produkt.

Ekstra Kosi Bitolsko - më shumë yndyrë për një shije më të pasur dhe një dozë shtesë aciditeti

Preferoni një shije më të plotë në produktet tuaja të qumështit? Atëherë ekstra kosi ynë është pjata anësorë e re dhe e preferuar juaj! Me pak më shumë yndyrë, me nje strukturë më kremoze por edhe shijë më të pasur, ekstra kosi Bitolsko do të shtojë një dozë freski në çdo vakt.

Ekstra kosi Bitolsko: kalori dhe përmbajtje ushqyese në 100g produkt

Yndyrë qumështi Proteina Karbohidrate Vlera energjetike
2,8% 3,3g 4,2g 227kj / 54kcal

Pakëtime të ndryshme të kosit për të zgjedhur sipas nevojave tuaja

Me madhësite të ndryshme ambalazhi, ne kemi arritur ta përshtatim kosin sipas nevojave tuaja. Nëse dëshironi ta hani si pjatë anësore me mengjesin tuaj të preferuar, shërbejeni kosin në pakëtim prej 180 g. Nëse ju shërbejeni si pjatë apo gjellë anësore për të gjithë familje – ne kemi kosi Bitolsko në pakëtim prej 400 g.

Pyetjet më të shpeshta për kosi Bitolsko?

1. Faza e parë në prodhimin e kosit është përgatitja e qumështit. Qumështi i freskët i mbledhur nga fermat fillimisht. Pastaj qumështi transportohet në Bimilk. Atje ai ngrohet për të shkatërruar të gjithë bakteritë e dëmshme dhe për të zgjatur afatin e qëndrueshmërisë së produktit.

2. Qumështi i ngrohur pastaj kombinohet me kulturën startuese. Kultura startuese është një kombinim i baktereve specifike si Lactobacillus bulgaricus dhe Streptococcus thermophilus, të cilat janë përgjegjëse për fermentimin e qumështit. Këto baktere shndërrojnë laktozën (sheqerin e qumështit) në acid laktik, i cili i jep kosit notën e acidit.

3. Pas shtimit të kulturës startuese, qumështi inkubohet në tava të mëdha në një temperaturë të kontrolluar. Kjo temperaturë është optimale për rritjen dhe aktivitetin e baktereve në kulturën fillestare. gjatë inkubacionit, bakteritë metabolizojnë laktozën, prodhojnë acid laktik që gradualisht zvogëlon vlerën pH të qumështit dhe krijon një shije dhe teksturë karakteristike.

4. Gjatë inkubacionit, qumështari, sipas procedurave të përcaktuara, ndjek procesin për të siguruar fermentimin e duhur. Kjo kontroll përfshin matjen e vlerës pH të qumështit dhe monitorimin e ndryshimeve në teksturë dhe shije për të arritur cilësinë e dëshiruar të kosit.

5. Kur kosi arrin nivelin e dëshiruar të aciditetit, procesi i inkubacionit përfundon. Kosi ekspozohet në temperatura të ulëta për të parandaluar zhvillimin e mëtejshëm të baktereve dhe për të ruajtur freskinë e produktit. Më pas kosi paketohet në paketa të ndryshme dhe është gati për distribucion.

Është e rëndësishme të theksohet se prodhimi i kosit në Bimilk zhvillohet nën kushte të kontrolluara me shtrikte, duke respektuar standardet dhe rregulloret higjienike. Kështu sigurojmë një produkt të qëndrueshëm me cilësi të lartë, që përmbush standardet dhe pritjet e konsumatorëve.

Scroll to Top

Веб страната користи колачиња за да овозможи најдобро искуство. Со користење на bimilk.mk се согласувате со нашата политика за приватност и користењето на колачиња во согласност со нашата политика за колачиња.