Битолска павлака, кашкавал и сушени домати

  • 90 мин.
    Време на подготовка
Содржина

Состојки

  • 250g брашно

  • ½ лажичка инстант квасец

  • 1 лажичка шеќер

  • прстофат сол

  • 100ml млеко

  • 50ml масло

  • За филот:

  • 150g кашкавал

  • 4 лажици Битолска кисела павлака

  • 4 лажици исецкани сушени домати

  • рендан пармезан

  • свеж магдонос


Подготовка

  1. Замесете тесто од првите состојки и оставете го да нарасне околу 30-40 минути на собна температура. Размесете го и поделете го на 4 еднакви делови. Секој дел расукајте го во мала коцка и во средишниот дел нанесете од киселата павлака, малку кашкавал, сушени домати и магдонос. Завртете ги краевите и формирајте ги како на фотографијата. Оставете ги да се одморат околу 10 минути, премачкајте ги со изматено јајце и печете 20-тина минути на 180°C.
    Добар апетит и забавно готвење! 🙂

Споделете го овој текст:

Остави коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Scroll to Top

Веб страната користи колачиња за да овозможи најдобро искуство. Со користење на bimilk.mk се согласувате со нашата политика за приватност и користењето на колачиња во согласност со нашата политика за колачиња.