Брускети со намаз од павлака и кромид

  • 15 мин.
    Време на подготовка
Содржина

Состојки

  • 1 стар багет исечен на парчиња

  • 1 пакување Битолска павлака од 180g

  • 2 лажици мајонез

  • 1 голем кромид исечен на ситни коцки

  • перца од 1 младо кромитче

  • 1 чешне лук

  • 50g биено сирење или пармезан

  • маслиново масло

  • сок од половина лимон

  • 1 домат

  • зачини по вкус: оригано, мајчина душичка, копар, сол, црн пипер


Подготовка

  1. Кромидот исечен на ситни коцки, чешнето лук, Битолската павлака и мајонезот убаво измешајте ги додека смесата не се соедини.

  2. Потоа додајте го маслиновото масло, сокот од лимон, зачините и повторно промешајте.

  3. Намазот оставете го во фрижидер за да се излади, а во меѓувреме багетот исечете го на парчиња и убаво намачкајте го со маслиново масло.

  4. Парчињата леб печете ги во загреана рерна околу 5 минути или додека не се заруменат.

  5. Додека парчињата се сè уште топли, намачкајте ги со намазот од павлака и одозгора изрендајте го биеното сирење или пармезанот. Декорирајте со сечкани перца од млад кромид и парчиња домат.

Споделете го овој текст:

Остави коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Scroll to Top

Веб страната користи колачиња за да овозможи најдобро искуство. Со користење на bimilk.mk се согласувате со нашата политика за приватност и користењето на колачиња во согласност со нашата политика за колачиња.