Како да направиш брз чоколаден крем?

Состојки

  • 500 мл Имлек Крем шлаг

  • 300 г чоколадо за готвење

  • За декорација:

  • 200 мл Имлек Крем шлаг

  • Свежо овошје и листови нане по желба

Кликнете на една од состојките за да ја вметнете на вашата листа за купување.

Не си баш експерт за десерти, но тешко можеш да одолееш на чоколадните кремови во чаша? Споделуваме одличен трик и рецепт за брз чоколаден крем.

Можеш да го сервираш во чаши или да го искористиш како фил за торта или колачи. Која варијанта и да ја избереш, ќе биде полн погодок.

Подготовка

  1. Чоколадото искршете го на коцки. Ставете го шлаг кремот заедно со чоколадото во тенџере на ниска температура Мешајте додека чоколадото се растопи, но внимавајте смесата да не зоврие.

  2. Тенџерето тргнете го од огнот. Чоколадниот крем ставете го во сад за матење и оставете го да се излади.

  3. Изладениот крем изматете го со миксер за време од 3 до 5 минути.

  4. Кремот ставете го во чаши и израмнете го.

  5. Во друг сад за матење ставете 200 ml крем шлаг и изматете го со миксер. Шлагот ставете го во кујнски шприц и декорирајте ги чашите. Декорацијата завршете ја со свежо овошје – рибизли, јагоди, вишни и листови нане по желба.

На здравје!

 

Коментари

Споделете го овој текст:

Остави коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Scroll to Top

Веб страната користи колачиња за да овозможи најдобро искуство. Со користење на bimilk.mk се согласувате со нашата политика за приватност и користењето на колачиња во согласност со нашата политика за колачиња.