Подготовка
· Прво издвојте ги белките од жолчките во два сада.
· Во жолчките ставете половина од количината шеќер и матете до побелување на смесата, па додадете го и млекото.
· Во друг сад, со чисти маталки изматете ги белките додека не добиете снег и додадете го останатиот шеќер.
· Со лесни движења соединете ги двете смеси, а притоа додадете го и брашното што претходно сте го просеале и прашокот за пециво.
· Смесата истурете ја во тава и печете во загреана рерна на 200°C околу 15 минути. Оставете го колачот да се подизлади.· Додека тестото се лади, исечете ги праските на парчиња.
· Може да употребите и праски од конзерва.
· Праските наредете ги врз тестото.
· Во сад сипете половина количина од млекото заедно со шеќерот за да се загрева.
· Во остатокот од млеко растворете ги пудинзите.
· Соединете ги двете смеси и варете на умерен оган до згуснување. Смесата оставете ја настрана околу 10 минути и повремено промешувајте.
· Во топлиот пудинг додајте ја Битолската павлака и соединете со миксер. Топлата смеса истурете ја врз наредените праски.
· Оставете го колачот во фрижидер најмалку 3 часа за да се излади пред послужување.
По желба, врз кремот може да ставите парчиња праски и шеќер во прав.