Крем супа од печурки

  • 30 мин.
    Време на подготовка
Содржина

Состојки

  • 500гр свежи шампињони

  • 2 чешниња лук

  • 500мл неутрална павлака

  • 3 лажици Битолска павлака

  • 1 лажица интегрално брашно

  • 1 лажица сушен зачин и црн бибер


Подготовка

  1. Шампињоните измијте ги и исецкајте ги на тенки ленти.

  2. На загреано масло ставете ги заедно со исецканото лукче да се динстаат додека не омекнат.

  3. Се става интегралното брашно, се меша убаво, па се додава 1 литар вода. Мешајте повремено додека не се згусне.

  4. На крај, додадете ја неутралната павлака и Битолската павлака, па оставете уште неколку минути да прокрчка.

  5. Сервирајте ја топла.

Споделете го овој текст:

Остави коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Scroll to Top

Веб страната користи колачиња за да овозможи најдобро искуство. Со користење на bimilk.mk се согласувате со нашата политика за приватност и користењето на колачиња во согласност со нашата политика за колачиња.