Крем супа од печурки

Состојки

  • 500гр свежи шампињони

  • 2 чешниња лук

  • 500мл неутрална павлака

  • 100g Битолска павлака

  • 1 лажица интегрално брашно

  • 1 лажица сушен зачин и црн бибер

Кликнете на една од состојките за да ја вметнете на вашата листа за купување.

Подготовка

  1. Шампињоните измијте ги и исецкајте ги на тенки ленти.

  2. На загреано масло ставете ги заедно со исецканото лукче да се динстаат додека не омекнат.

  3. Се става интегралното брашно, се меша убаво, па се додава 1 литар вода. Мешајте повремено додека не се згусне.

  4. На крај, додадете ја неутралната павлака и Битолската павлака, па оставете уште неколку минути да прокрчка.

  5. Сервирајте ја топла.

Коментари

Споделете го овој текст:

Остави коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Scroll to Top

Веб страната користи колачиња за да овозможи најдобро искуство. Со користење на bimilk.mk се согласувате со нашата политика за приватност и користењето на колачиња во согласност со нашата политика за колачиња.