Мини пулд порк сендвичиња

  • 240 мин.
    Време на подготовка
Содржина

Состојки

  • 1kg свински бут

  • 4 суви пиперки

  • 2 лажици црвен пипер

  • 5 чешниња лук

  • 2 лажички Битолска павлака

  • сол и црн пипер

  • 50мл маслиново масло

  • 3 главици кромид

  • црвена зелка

  • зелена зелка

  • морков

  • јаболко

  • кромид

  • магдонос

  • црвена пиперка

  • 3 лажици павлака

  • 1 лажица сенф

  • 1 лажица јаболков оцет

  • 500g сладок компир (сварен)

  • 500g жолт компир (сварен)

  • 1 лажичка кумин

  • 1 лажичка лут сос


Подготовка

  1. Ќе земеме 4 суви пиперки и ќе ги ставиме во топла вода да омекнат. Потоа ги ставаме во блендер и додаваме димен црвен пипер, 4 до 5 чешниња лук, сол и црн пипер и маслиново масло. Блендираме додека не добиеме хомогена смесаа. Потоа во една касерола тава правиме креветче од кромид за месото. Сечкаме на крупно 3 до 4 главици кромид и ги редиме низ целата тава. Потоа го земаме месото. Со нож правиме вдлабнатини во него и целото го премачкуваме со подготвената маринада. На крај месото го полеваме со уште малку маслиново масло и подготвено е за печење. Загреана рерна на 140 степени, 5 часа.

  2. Потоа продолжуваме со салатата. На тенки лентички ги сечкаме црвената и зелената зелка, кромидот, црвената пиперка и јаболкото, рендаме на крупно еден морков и ситно го сечкаме магдоносот. Потоа следува дресингот. 2 лажици павлака, 1 лажица сенф, 1 лажица јаболков оцет, сол и црн пипер, добро промешуваме и дресингот го ставаме во салатата. Повторно добро промешуваме и пробуваме дали е зачинето по наш вкус.

  3. Со сендвич секогаш оди добро компир. Е сега, доколку го пробате овој компир, никогаш нема да побарате пржени компирчиња. Во еден сад ги ставаме претходно сварените компири и ги зачинуваме со сол, црн пипер, кумин и маслиново масло. Добро промешуваме и ставаме да се пече 30-тина минути. И за крај сос за компирот. 3 лажички павлака, 1 лажичка лут сос, сол и кумин и промешуваме.

  4. Дојде време за сервирање. Го земаме месото и со 2 вилушки го растргнуваме на парченца. Земаме мали ролнички и ги полниме со месото и салатата. На страна го сервираме печениот компир и сосот.

Споделете го овој текст:

Остави коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Scroll to Top

Веб страната користи колачиња за да овозможи најдобро искуство. Со користење на bimilk.mk се согласувате со нашата политика за приватност и користењето на колачиња во согласност со нашата политика за колачиња.