Грчкиот тип на јогурт е одличен избор за топлите денови, нудејќи освежително задоволство додека ги обезбедувате основни хранливи материи. Покрај здравствените придобивки, уживањето во разладена порција грчки јогурт може да биде вкусен и здрав начин да се победи топлината. Грчкиот тип на јогурт со неговата кремаста текстура може да се комбинира со овошје, зеленчук, јаткасти плодови за вкусен, здрав и избалансиран оброк. Вклучувањето на грчкиот јогурт во вашата исхрана во топлите денови може да ви помогне да останете хидрирани и енергични, што го прави вистински избор за одржување на целокупната благосостојба. На пазарот се достапни производи од овој тип, во практично пакување од три големини – 150гр, 400гр и 700гр на брендот Грекос – грчки тип на јогурт.
Грекос е совршен избор за оброк што може да се консумира самостојно, за вистинско кремасто задоволство, или да се комбинира со овошје, јаткасти плодови и житарки, како и да се користи за вкусни креми, десерти и ужини. Уживањето во Грекос може да биде во склад со здравата и урамнотежена исхрана.
Ви предлагаме еден рецепт кој е здрав, брз и освежителен оброк.
Грчки јогурт парфе
Подготовка
Започнете со половината од грчкиот тип на јогурт Грекос кој ќе го ставите во чаша, потоа додадете половина од гранолата врз слојот јогурт.
Половина од свежите бобинки додадете ги врз гранолата. Додадете ги преостанатиот јогурт, гранола и бобинки по истиот редослед
Уживајте во вашиот вкусен и здрав парфе од грчки јогурт!