Печени полнети пиперки со изварка

Состојки

  • 7 – 8 пиперки бабури

  • 450 г ситно сирење (изварка, урда)

  • 3 јајца

  • 3 лажици масло.

  • За полевање:

  • 2 јајца

  • 180 г Битолска павлака.

Кликнете на една од состојките за да ја вметнете на вашата листа за купување.

Ова е еден од нашите омилени, традиционални рецепти, направен во нова варијанта со Битолска павлака која го збогатува вкусот. Кога немате многу време, а сакате да каснете нешто вкусно, овој рецепт е првиот на кој што треба да се сетите.

Подготовка

    1. Пиперките измијте и исчистете ги од дршките и семето.

    2. Во длабока чинија измешајте ги изварката, јајцата и маслото. Филот ставете го во готварски шприц и наполнете ги пиперките.

    3. Пиперките наредете ги во тава. Печете ги во претходно загреана рерна на 200 степени за време од 20 – 30 минути.

    4. Во длабока чинија ставете ги јајцата и Битолската павлака. Изматете ги со виљушка. Со смесата полејте ги пиперките и продолжете со печењето уште 15 минути. Послужете ги додека се топли. На здравје!

Коментари

Споделете го овој текст:

Остави коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Scroll to Top

Веб страната користи колачиња за да овозможи најдобро искуство. Со користење на bimilk.mk се согласувате со нашата политика за приватност и користењето на колачиња во согласност со нашата политика за колачиња.