Пилешко во кремаст сос

Состојки

  • 400 гр пилешки гради

  • 200 гр Битолска павлака

  • 200 гр неутрална павлака

  • 200 гр шампињони

  • 2 лукчиња

  • 100 гр рендан пармезан

  • 50 гр пченкарно брашно

  • Сол и бибер

Кликнете на една од состојките за да ја вметнете на вашата листа за купување.

Подготовка

  1. Најпрво се сечат пилешките гради на тенки парчиња, па се посолуваат и наросуваат со мелен црн бибер и една кесичка рендан пармезан.

  2. Пред пржење секој стек се валка во пченкарно брашно, па се пржи во тава на загреано масло.

  3. Се тргаат на страна.

  4. Во тава на загреано масло се пропржува исецканото лукче и се додаваат исецканите шампињони. Се додава неутралната павлака, Битолската павлака и ренданиот пармезан. Оставете убаво да се згусне сосот.

  5. На крај, ставете ги парчињата стек во сосот.

Коментари

Споделете го овој текст:

Остави коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Scroll to Top

Веб страната користи колачиња за да овозможи најдобро искуство. Со користење на bimilk.mk се согласувате со нашата политика за приватност и користењето на колачиња во согласност со нашата политика за колачиња.