Пирошки

Состојки

  • Квасец

  • 4 варени јајца

  • 2 главици млад кромид

  • 1 копар

  • Битолски путер

  • Сол (по желба)

  • Масло

Кликнете на една од состојките за да ја вметнете на вашата листа за купување.

Подготовка

  1. Ова е вид на руска пита наречена пирошка, тесто од кнедли полнети со зелен кромид и тврдо варени јајца, а потоа пржени во тава.
    Може да користите готово тесто или вие да го подготвите тестото. За овој рецепт потребна ви е Битолска павлака за да се подготви незасладено тесто од квасец.

  2. За тестото во еден поголем сад измешајте ги состојките за да добиете нелепливо тесто. Рассукајте кори и извадете кружни форми. Во средината на секој круг ставете фил, преклопете го на половина, изатворете ги краевите.
    Пржете во загреано масло додека не поруменат од двете страни.

Коментари

Споделете го овој текст:

Остави коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Scroll to Top

Веб страната користи колачиња за да овозможи најдобро искуство. Со користење на bimilk.mk се согласувате со нашата политика за приватност и користењето на колачиња во согласност со нашата политика за колачиња.