Направи промена на менито и испробај нов рецепт! Секој ден, нов рецепт со омилената Битолска павлака. За ручек или вечера испробај го рецептот за полнетите печурки со спанаќ, мортадела и сирење. Превкусна комбинација која освојува на секој залак. Вреди на да се направи!
Подготовка
Кромидот ситно исечкајте го. Дршките одделете ги од печурките и ситно исечкајте ги.
Мортаделата исечкајте ја на коцки.
Во тава на оган ставете го маслиновото масло да се загрее. Додајте го кромидот и пропржете го 2 – 3 минути. Во тавата додајте ги и исечканите дршки од печурките. Пропржете ги уште 3 – 4 минути.
Додајте ги брикетите спанаќ и кратко пропржете. Во тавата додајте ги топеното сирење, пармезанот, Битолската павлака и мортаделата. Измешајте го филот и тргнете ја тавата од огнот.
Печурките ставете ги во мала тава обложена со хартија за печење. Наполнете ги со филот. Печете ги во загреана рерна на 200 степени за време од 25 минути. Послужете ги додека се топли. На здравје!
Совет плус: Пред печење врз печурките може да ставиш и рендан кашкавал.