„Рафаело“ топчиња со лешник и павлака

  • 20 мин.
    Време на подготовка
Содржина

Состојки

  • 40 лешници

  • 150g кокос

  • 100g бело чоколадо

  • 125g путер

  • 125g шеќер во прав

  • 2 полни лажици Битолска павлака


Подготовка

  1. Стопениот путер на собна температура добро измешајте го со шеќерот во прав додека не добиете мазна смеса.

  2. Додадете 100 г рендано бело чоколадо (изрендано на покрупната страна на рендето) и кокосот.

  3. На крајот се додаваат 2 лажици павлака и добро се меша целата смеса.

  4. Се обликуваат топчиња со 1 лешник во средината и се валкаат во кокос.

  5. Декорирајте по желба со украси за ситни колачи и послужете кафе со вкусните домашни „Рафаело“ бомбици.

Споделете го овој текст:

Остави коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Scroll to Top

Веб страната користи колачиња за да овозможи најдобро искуство. Со користење на bimilk.mk се согласувате со нашата политика за приватност и користењето на колачиња во согласност со нашата политика за колачиња.