Ражничи со ѕаѕики сос

Состојки

  • Ражничи

  • 250гр Битолска павлака

  • 1 краставица

  • Свеж магдонос

  • Суви зачини

  • 1-2 лажици маслиново масло

  • Сок од ½ лимон

Кликнете на една од состојките за да ја вметнете на вашата листа за купување.

Подготовка

  1. Изрендајте ја краставицата, убаво исцедете и ја водата, па измешајте ја со Битолска павлака. Ставете малку сол, рузмарин и сушен магдонос. По желба, додадете ситно исецкан свеж магдонос, а може да додадете и свежо нане. Додадете сок од пола лимон и 1-2 лажици маслиново масло, па се заедно измешајте.

  2. За ражничите исечете го пилешкото месо на мали коцки. На секое стапче за ражнич наредете по неколку парчиња, зачинете ги и печете ги на грил или обична тава на малку масло. Убаво испечете ги од сите страни по 3-4 минути и ручекот е готов.

Коментари

Споделете го овој текст:

Остави коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Scroll to Top

Веб страната користи колачиња за да овозможи најдобро искуство. Со користење на bimilk.mk се согласувате со нашата политика за приватност и користењето на колачиња во согласност со нашата политика за колачиња.