Риба во сос од пармезан и павлака

  • 30 мин.
    Време на подготовка
Содржина

Состојки

  • 1kg филети ослиќ

  • 1 пакување Битолска павлака 180g

  • ¼ чаша рендан пармезан

  • ½ лажичка црвен пипер

  • ½ лажичка сол

  • ¼ лажичка црн пипер

  • 2 лажици лебни трошки

  • 2 лажици Битолски путер


Подготовка

  1. Садот за печење убаво премачкајте го со масло и распоредете ги филетите.

  2. Помешајте ги зачините со Битолската павлака и распоредете ја мешавината рамномерно врз филетите.

  3. На крајот наросете ги лебните трошки и растопениот Битолски путер.

  4. Се пече на 350°C околу 20 до 25 минути или додека вилушката не пропадне во рибата.

Споделете го овој текст:

Остави коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Scroll to Top

Веб страната користи колачиња за да овозможи најдобро искуство. Со користење на bimilk.mk се согласувате со нашата политика за приватност и користењето на колачиња во согласност со нашата политика за колачиња.