Тортиљи со пилешко месо и павлака

  • 45 мин.
    Време на подготовка
Содржина

Состојки

  • 350g пилешки гради

  • 200g чили сос

  • 2 чешниња лук

  • 1 црвен кромид

  • 3 лажици доматен сос

  • 1 зелена пиперка

  • 1 жолта пиперка

  • 4 чери домати

  • 6 Тортиљи

  • Битолска кисела павлака – по вкус

  • сончогледово масло – по вкус

  • сол по вкус

  • свежо мелен црн пипер по вкус


Подготовка

  1. Во тава ставете малку масло, додадете го сосот од чили пиперки, лукот, кромидот, малку доматен сос, пиперките исечени на ленти и чери доматите. Зачинете и пржете на тивок оган.

  2. Пилешкото месо исечкајте го на ленти и печете на фолија на скара. Кога месото ќе биде готово, додајте го во претходно подготвениот сос.

  3. Тортиљите загрејте ги на тивок оган во рерна, наполнете ги со филот и завиткајте ги во фолија. Така завиткани вратете ги во рерна уште 2-3 минути на пониска температура.

  4. Кога ќе ги извадите додадете во нив или од страна при сервирањето Битолска кисела павлака, која одлично се надополнува со вкусот на сосот и пилешкото месо.

Споделете го овој текст:

Остави коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Scroll to Top

Веб страната користи колачиња за да овозможи најдобро искуство. Со користење на bimilk.mk се согласувате со нашата политика за приватност и користењето на колачиња во согласност со нашата политика за колачиња.