Bimilk befasoi nxënësit e klasave të para nga familjet е rrezikuara sociale me rastin e fillimit të vitit shkollor

Përmbajtja

Së bashku me katër organizata joqeveritare, Bimilk dhuroi çanta shkollore dhe produkte të qumështit për fillimin e gëzuar të vitit të ri shkollor të nxënësit e klasave të para nga familjet e rrezikuara sociale.

„Kur ju keni një jetë të përgjithshme ku prindërit luftojnë me mundësimin e kushteve thelbësore për jetesë, hyrja në tavolinat shkollore të këtyrë fëmijë është e ngarkuar me elementin social dhe ekonomik. Çdo fëmijë meriton kushte më të mira për fillim të mirë të procesit arsimor, një proces në të cilin ndërtohet personaliteti i fëmijëve. Dhurimi i çantave shkollore përfaqëson një gjest që e lehtëson përvojën e parë e fëmijës në shkollën dhe krijon momente të gëzuara dhe të bukura, të cilat më tej reflektohen në të gjithë integrim arsimor dhe social të fëmijëve në marginën sociale. Ata sot panë se një kompani si Bimilk kujdeset për të dhe për të ardhmën e tyre dhe krijoi vlera e re në jetesat e tyre e cila më tej do ta pranojnë e vetë. Ditët e para shkollore për ta, tani janë një përvojë gëzueshme dhe edukative.“, theksoi Vesna Stankovska, koordinatori i aktiviteteve në Shoqatën Mirësia.

„Për çdo fëmijë, fillimi i arsimit përfaqëson hapa më e rëndësishme drejt rrugës së së ardhmën e tyre. Për fëmijët pa përkujdesje prindërore, ky moment është shumë i rëndësishëm sepse fillon faza e jetesës e cila më shumë do të ndikojë ardhmërinë e tyre dhe do ta sigurojë sigurinë për që ata kanë më shumë nevojë. Bimilk, si partneri ynë strategjik dhe mbështetësi tanimë shumë vite, ndërmjet aktiviteteve të ndryshme mbështet rritjen dhe zhvillimin e këtyrë fëmijëve. Këtë vit, përkrahja ishte e drejtuar ndaj nxënësit e klasave të para, të cilët në shenjë falënderimi, vizatuan disa vizatime të inspiruara nga produkter e kompanisë me ndihmën e përfaqësuesve të kompanisë. Faleminderit për miqësinë e bukur, buzëqeshjet e sinqerta dhe zbukurimin e fillimit të vitit shkollor për fëmijët – nxënësit nga klasa e parë.“ – deklaroi Silvija Brajoviq nga SOS Fshati e fëmijës.

Dhurimi për familjet ishte shpërndarrë dhe dërguar me ndihmën e shoqatave e qytetareve të cilët punojnë me persona dhe familjet me rrezik social siç janë Shoqata “Shpresë”, Shoqata Qendri Arsimore Rome “Umbrella”, Shoqata e qytetareve për ndihmë të individuave me rrezik sociale dhe njerëzve të pastrehë “Mirësia”, si edhe fëmijët e mbështetur nga ana e “SOS Fshati i fëmijëve”.

Shoqatat kanë deklaruar se dhurimi ka edhe një vlerë më të madhë për shkak se rastit dhe qëllimit.

Qumështorja nga Manastiri, si kompania me përgjegjësi shoqërore dhe vetëdijshme, vazhdimisht ndjek qëndrimet në shoqëri dhe përgjigj me ndihmë, në përputje me nevojat e qytetarëve. Dhurimi për fillim të sukseshëm të vitit të ri të shkollës filloi në vitin 2017 dhe vazhdon tradicionalisht çdo vit. Kjo nismë synon të mbështesë familjet me nxënës të klasës së parë, për t’i ndihmuar ata të hyjnë në sistemin arsimor. Projekti mbulon grupe të ndryshme fëmijësh, duke krijuar një përvojë pozitive dhe të kënaqshme për të gjithë të përfshirët.

Ndani këtë tekst:

Lini koment

Your email address will not be published. Fushat e detyrueshme janë të shënuara *

Scroll to Top

Веб страната користи колачиња за да овозможи најдобро искуство. Со користење на bimilk.mk се согласувате со нашата политика за приватност и користењето на колачиња во согласност со нашата политика за колачиња.