Bimilk ndau bursat e studentëve të rinj në UKLO

Përmbajtja

Bimilk ndau bursat për tre studentët e saporegjistruar në Universitetin St. Kliment Ohridski në Manastir, dhe atë, në Fakultetin e Shkencave Bioteknike, në Fakultetin Teknik dhe Veterinar në Manastir. Dhënia e bursave për studentët e rinj është pjesë e praktikës së përgjegjësisë sociale të Qumështores nga Manastiri dhe investimit në procesin arsimor me qëllim inkurajimin e të rinjve për të studiuar në kolegjet lokale.

Bursat iu ndanë në ambientet e Bimilk nga drejtori kryesor, Gjorgi Petrushev.

„Në Bimilk, ne gjithmonë kemi besuar në fuqinë e arsimit për të formësuar të ardhmen, dhe sot e vërtetojmë dhe riafirmojmë përkushtimin tonë për të mbështetur ambiciet e të rinjve dhe për të investuar në arsimimin e tyre duke dhënë bursa për të hyrë në kolegje që janë të rëndësishme për zhvillimin lokal dhe ekonomik. Arsimi ka një fuqi transformuese, jo vetëm për të ndryshuar jetën tonë, por për të përmirësuar një komunitet të tërë dhe për të nxitur përparimin në shoqëri. Ne e kuptojmë se shumë studentë përballen me sfida financiare në ndjekjen e aspiratave të tyre akademike dhe është privilegji dhe përgjegjësia jonë të ndihmojmë në kapërcimin e këtyre pengesave. Bursat që japim janë dëshmi e besimit tonë në potencialin e mendjeve të reja. Këta tre studentë kanë treguar gatishmëri dhe vendosmëri të jashtëzakonshme akademike për të dhënë një ndikim pozitiv në fushat e tyre përkatëse të studimit dhe shpresoj se do të hapen mundësi për përfshirjen e tyre në zhvillimin e komunitetit lokal dhe forcimin e kapaciteteve ekonomike. Urime përfituesit tanë të bursave. Së bashku do të ndërtojmë një të ardhme më të mirë”, deklaroi Gjorgi Petrushev, drejtor kryesor në Qumështorjen SHA Bitola, Manastir.

Pro Rektori i Universitetit të St. Kliment Ohridski, prof. Dr. Jasmina Bunevska Talevska, theksoi se me dhënien e bursave Bimilk u jep një nxitje të fortë studentëve që të zgjedhin pikërisht ato fakultete që janë të nevojshme dhe të rëndësishme për zhvillimin e ekonomisë lokale.

„Ndarja e sotme e bursave është një mundësi për të theksuar bashkëpunimin e shkëlqyeshëm që Universiteti ka me Bimilk. Bashkimi i dy markave së bashku mund të përfitojë mirëdhënie për të gjithë, studentët, kompania dhe Universiteti, dhe më e rëndësishmja, komuniteti më i gjerë. Vetëm në këtë mënyrë, me lidhje specifike dhe mbështetje bashkuese, mund të sigurohen kushte për stabilitet ekonomik dhe social të komunës, rajonit dhe shtetit. Ndërtimi i urave reale me biznesin dhe mjedisin përfaqëson një investim real dhe cilësor tek të rinjtë dhe krijimin e historive të suksesit që mund të arrihen edhe në shtëpi”, theksoi Prof. Dr Jasmina Bunevska Talevska.

Bursat i mbulojnë shpenzimet arsimore gjatë katër viteve të studimit në të cilat studentët duhet të konfirmojnë vendosmërinë e tyre për të studiuar këtë fushë dhe kapacitetin për të arritur rezultate të larta.

Vasko Stojanovski është një nga studentët që ka marrë bursë për të studiuar në Fakultetin Bioteknik, për ai kjo është një mundësi për të përmbushur ambicien e tij personale.

“Ndihem veçanërisht i vlerësuar që jam pjesë e këtij programi”. Ndjenja e të diturit se dikush ka vënë re potencialin tuaj jep një shtysë shtesë dhe të vazhdoni me të njëjtin ritëm është e papërshkrueshme. Dua t’ju falënderoj për përkushtimin dhe mundësinë që na keni dhënë ne si të rinj që dëshirojmë të studiojmë në shtëpi, pra në universitetin tonë, i cili ofron vërtet cilësi të lartë në procesin arsimor dhe një zgjedhje të gjerë programesh studimi. Falenderim i veçantë për kompaninë e njohur Bimilk, e cila ndihmon të rinjtë në rajon me hapa të tillë. Kjo lëvizje fiton edhe më shumë vlerë me vetë faktin se të ardhmen dhe karrierën tonë do ta ndërtojmë në rajonin ku jemi rritur. Ne do të japim gjithçka prej neve, që të arsyetojmë besimin dhe investimin tuaj tek ne”, thotë Vasko Stojanovski, student në Fakultetin e Bioteknologjisë – Manastir.

Dhënia e bursave është pjesë e memorandumit të bashkëpunimit të nënshkruar ndërmjet Universitetit dhe Bimilk, qëllimi i të cilit është unifikimi i kapaciteteve dhe burimeve të përbashkëta për ofrimin e mundësive për arsim cilësor, rritje personale dhe karrierë dhe zhvillim të të rinjve të qytetit dhe zonën përreth.

Ndani këtë tekst:

Lini koment

Your email address will not be published. Fushat e detyrueshme janë të shënuara *

Scroll to Top

Веб страната користи колачиња за да овозможи најдобро искуство. Со користење на bimilk.mk се согласувате со нашата политика за приватност и користењето на колачиња во согласност со нашата политика за колачиња.