Ushqimi në verë është specifik dhe përveçse ushqyes, duhet të jetë edhe i lehtë dhe freskues. Duhet të përmbajë minerale, vitamina, proteina, kalciumi, të cilët në verën humbasin lehtësisht dhe për atë shkak është nevojshme ta marrin në mënyrë të rregult në ushqimin. E bukura është se ka shumë ushqime dhe kombinimi i shijeve dhe përbërjeve është pjellë të imagjinatës suaj.
Në ushqimin e verës, pashmangshme janë të pranishme produktet e qumështit, dhe jogurti grek është mbreti i kombinimeve të panumërta të vakteve të ëmbla apo të kripura, qoftë si përbërës kryesor ose si shtojcë në ushqimin. Për shkak së shijes dhe teksturës së pasur që i jep ushqimit, Grekos përfaqëson zgjedhje të vërtetë për krijim të vakteve verore të lehtësishme. Me strukturën kremoze dhe shijen e pasur, përveçse i jep ushqimit freskësi, me përbërjen dhe ushqimin e tij, i sjell organizmit përfitime që lidhen me vitalitetin dhe shëndetin.
Ne ju propozojmë disa receta me jogurtin grek Grekos, sepse është i shijshëm, ushqyes dhe i domosdoshëm për ushqimin e përditëshëm.
Sanduiç me jogurt grek
Sanduiçi me jogurt grek është opsioni më i shijshëm për një mëngjes freskues dhe energjik. Është i lehtë dhe shpejtë për t’u përgatitur dhe kërkon vetëm disa përbërës:
Bukë
Lloji grek i jogurtit Grekos
Avokado
Shegë
Për të fitoni një integrim më të madhë të shijeve, zgjidhni bukë integrale ose bukë me drithëra integrale, në të dy fetat e bukës vendosni një shtresë jogurt Grekos, shtoni avokadonë të prerë në gjethe dhe spërkatni kokra e shegës. Nëse dëshironi, mund të shtoni erëza, kripë ose piper. Mbivendosni dhe shijoni freskinë dhe pasurinë e shijeve.
Sallatë me jogurt grek, kopër, vezë dhe limon
1/4 gotë nga jogurti grek Grekos
1 lugë pije nga limoni të freskët
1 lugë kopër të freskët të copëtuar
1/4 lugë kripë
Një majë piper të zi
4 vezë të ziera fort, të copëtuara
Bukë nga drithëra të plota, krekera ose cipë nga sallata jeshile
Përziejini të gjitha përbërësit në anije, përveç vezave, dhe përziejini derisa të fitoni një përputhje kremoze. Shtoni vezat e copëtuara dhe përziejini mirë. Shijoni dhe rregulloni erëzat sipas dëshirës. Shërbejeni në bukë të butë integral, me krekera ose në cipët e sallatës jashille, me opsion pak karbohidrate..
Jogurt me çokollatë
1 gotë nga jogurti grek Grekos
2 lugë kako të pluhur, me pa sheqer
½ lugë stevia
Fruta dhe arra sipas dëshirës
Vendosni jogurtin në një anije mesatare. Shtoni kakaos të pluhura dhe ëmbëlsuesin tuaj. Përziejini ngadalë dhe tërësisht me një lugë derisa masa të bëhet homogjene dhe kremoze. Nëse përzierja është shumë e trashë,e dendur, përzieni një ose dy lugë ujë. Lëreni të pushojë në temperaturën e dhomës për 10-30 minuta në mënyrë që shijet të bashkohen. Shtoni arrat, arrat janë më të mirat dhe fruta sipas dëshirës.
Përziejini edhe një herë dhe shijojeni!