Si të merrni proteina gjatë ditës së shpejtë dhe së zënë ?

Përmbajtja

Proteinat janë një nga tre makronutrientët bazë që sigurojnë energji për trupin e njeriut, së bashku me yndyrat dhe karbohidratet. Proteinat janë përgjegjëse për pjesën më të madhe të punës së bërë në qeliza, ato janë të nevojshme për strukturën dhe funksionin e duhur të indeve dhe organeve.
Kur bëhet fjalë për nevojat dhe marrjen e proteinave, gjithmonë lind pyetja: Sa proteina ka nevojë trupi?

Sasia e proteinave që i nevojitet trupit të njeriut për marrjen e përditshme varet nga shumë faktorë dhe kushte, duke përfshirë marrjen e përgjithshme të energjisë, moshën, masën muskulore, nivelin e aktivitetit fizik dhe shëndetin e përgjithshëm. Marrja e proteinave shpesh vlerësohet në bazë të peshës trupore, si përqindje e marrjes totale të kalorive (10-35%). Nëse trupi juaj ka nevojë për 2000 kalori në ditë, 200-700 kalori duhet të vijnë nga proteinat. Gama e rekomanduar e marrjes së proteinave është midis 0.8g/kg dhe 1.8g/kg peshë trupore, në varësi të shumë faktorëve. Njerëzit që janë shumë aktivë ose që duan të ndërtojnë masë muskulore zakonisht duhet të konsumojnë më shumë proteina. Disa burime sugjerojnë konsum midis 1.8 dhe 2 g/kg për ata konsumatorë që janë aktivë. Sasia e proteinave që një person duhet të konsumojë nuk është e përcaktuar dhe çdo individ duhet të konsultohet me një specialist, nutricionist, mjek ose trajner personal për nevojat individuale. Është gjithashtu shumë e rëndësishme që sasia totale e marrjes së proteinave duhet të shpërndahet në disa vakte.

Proteina e qumështit parandalon çdo ndarje të mundshme të indeve të muskujve dhe rikuperim pas stërvitjeve të forta. Në momentet kur trupi nuk merr proteina, në ditët e plot me ngarkime, kur ju nuk keni kohë për përgatitjen e vakteve, ose pas stërvitjes, vendimi më i mirë për juve është të shtoni në ushqimin puding me proteina.

Protein pudingu nga Imlek ka 20 gr një protein të pastër, që ofron një kombinim të parezistueshëm të teksturës kremoze dhe shijes së pasur, një kënaqësi pa shtojcen e sheqerit, kaloritë e tepërt dhe laktozës. Protein Imlek vjen në katër shije të parezistueshme, vanilje, çokollatë, karamel i kripur dhe banane.

Përfitimi nga pudingu proteinik është prania e proteinës së pastër qumështi nga 20 gr, që përfaqëson një marrje të mjaftueshme në lidhje me nevojat për një vakt dhe përthitje e lart dhe e cilësor që e bën ideal për të gjitha periudhat kur trupi ka nevojë nga proteina.

Ndani këtë tekst:

Lini koment

Your email address will not be published. Fushat e detyrueshme janë të shënuara *

Scroll to Top

Веб страната користи колачиња за да овозможи најдобро искуство. Со користење на bimilk.mk се согласувате со нашата политика за приватност и користењето на колачиња во согласност со нашата политика за колачиња.