Лиснати сендвичи

Состојки

  • Готово лиснато тесто

  • 180g Битолска павлака

  • Салата

  • Сувомеснато

  • Кашкавал

Кликнете на една од состојките за да ја вметнете на вашата листа за купување.

Подготовка

  1. Готовото лиснато тесто ставете го цело на хартија за печење, засечете го на делот каде што се преклопувало и ќе добиете 3 парчиња/3 сендвичи. Ако сакате помали сендвичи пресечете ги парчињата уште на пола. Печете го во загреана рерна на 200 С околу 15-20 минути. Откако ќе се испече оставете кратко да се излади, па пресечете го на пола.

  2. Премачкајте го долниот дел со Битолска павлака, ставете парчиња зелена салата, парчиња домат, сувомеснато и кашкавал или сирење по желба. Преклопете со останатиот дел и сендвичите се готови.

Коментари

Споделете го овој текст:

Остави коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Scroll to Top

Веб страната користи колачиња за да овозможи најдобро искуство. Со користење на bimilk.mk се согласувате со нашата политика за приватност и користењето на колачиња во согласност со нашата политика за колачиња.