Мекици со Битолски јогурт

Состојки

  • 200g Битолски јогурт

  • 2 јајца

  • 400g брашно

  • 10g пециво

  • 1 прстофат сол по вкус

Кликнете на една од состојките за да ја вметнете на вашата листа за купување.

Подготовка

  1. Во сад ставете ги прво јајцата и јогуртот и добро промешајте ги.

  2. Постепено додадете ги останатите состојки. Тестото треба да биде меко и лепливо. На местото каде ќе исукате кора, попрскајте прво брашно.

  3. Развлечете веднаш кора и вадете крукчиња со чаша.

  4. Веднаш пржете ги во врело масло.

  5. Готовите мекици вадете ги на кујнска хартија.

Коментари

Споделете го овој текст:

Остави коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Scroll to Top

Веб страната користи колачиња за да овозможи најдобро искуство. Со користење на bimilk.mk се согласувате со нашата политика за приватност и користењето на колачиња во согласност со нашата политика за колачиња.