Печена пченка со пармезан и путер

Состојки

  • Пченка

  • 50g рендан пармезан

  • 3 лажици омекнат Битолски путер

  • сол и црн пипер по желба

Кликнете на една од состојките за да ја вметнете на вашата листа за купување.

Подготовка

  1. Загрејте ја рерната на 190 Целзиусови степени.

  2. Преполовете ги пченките, па потоа премачкајте ја секоја половина со Битолски путер што претходно бил оставен на собна температура за да омекне малку.

  3. Секоја половина извалкајте ја во пармезан. Додадете сол и црн пипер по желба.

  4. Ставете ги пченките во тепсијата за печење и ставете ја во рерната.

  5. Печете ги околу 25 минути.

  6. Пченката подготвена на овој начин може да се сервира со печено месо, крцкави компири и сезонска салата.

Коментари

Споделете го овој текст:

Остави коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Scroll to Top

Веб страната користи колачиња за да овозможи најдобро искуство. Со користење на bimilk.mk се согласувате со нашата политика за приватност и користењето на колачиња во согласност со нашата политика за колачиња.