Подготовка
Најпрво започнуваме со подготовката на чоколадната смеса. Во сад на оган, со постојано мешање ги ставаме млекото, чоколадото, какаото и шеќерот за да се растопат. Смесата со растопеното чоколадо ја тргаме од оган и ги додаваме мелените бисквити и ореви. Оставаме да се излади. Откако ќе се излади, ја развлекуваме смесата на хартија за печење во форма на правоаголник со дебелина од 1 цм.
Продолжуваме со подготовката на белата смеса. Во сад со миксер ги матиме Битолскиот путер, шеќерот, ванилиниот шеќер и кокосот. Добро соединетата смеса ја развлекуваме врз чоколадната смеса и мотаме ролат.
Ролатот го ставаме во фрижидер за да се олади малку.
Сечеме парчиња од 1 цм и ролатот е подготвен за сервирање.
Битолскиот путер со кој можеме да готвиме мал милион рецепти е одличен извор на енергија, природно богат со витамините А и Д што заедно со многуте хранливи состојки благотворно влијаат врз организмот.
Пријатен апетит!