Ролат од кокос

  • 170 мин
    Време на подготовка
Содржина

Состојки

  • Чоколадна смеса

  • 400 гр мелени бисквити

  • 200 гр мелени ореви

  • 300 гр шеќер

  • 300 мл млеко

  • 2 лажици какао

  • 100 гр чоколадо за готвење

  • Бела смеса

  • 250 гр Битолски путер на собна температура


Подготовка

  1. Најпрво започнуваме со подготовката на чоколадната смеса. Во сад на оган, со постојано мешање ги ставаме млекото, чоколадото, какаото и шеќерот за да се растопат. Смесата со растопеното чоколадо ја тргаме од оган и ги додаваме мелените бисквити и ореви. Оставаме да се излади. Откако ќе се излади, ја развлекуваме смесата на хартија за печење во форма на правоаголник со дебелина од 1 цм.

  2. Продолжуваме со подготовката на белата смеса. Во сад со миксер ги матиме Битолскиот путер, шеќерот, ванилиниот шеќер и кокосот. Добро соединетата смеса ја развлекуваме врз чоколадната смеса и мотаме ролат.

    Ролатот го ставаме во фрижидер за да се олади малку.

    Сечеме парчиња од 1 цм и ролатот е подготвен за сервирање.

  3. Битолскиот путер со кој можеме да готвиме мал милион рецепти е одличен извор на енергија, природно богат со витамините А и Д што заедно со многуте хранливи состојки благотворно влијаат врз организмот.
    Пријатен апетит!

Споделете го овој текст:

Остави коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Scroll to Top

Веб страната користи колачиња за да овозможи најдобро искуство. Со користење на bimilk.mk се согласувате со нашата политика за приватност и користењето на колачиња во согласност со нашата политика за колачиња.