Состојки
-
100 гр. сецкано и излупено цвекло
-
100 гр. чаша рендан морков
-
100 гр. чаша сецкан кромид
-
1 коцка говедска супа ( 400 милилитри вода)
-
200 гр. сецкана зелка
-
1 лажица Битолски путер
-
Сол и бибер ( по вкус)
-
1 лажица свеж сок од лимон
-
1 лажица Битолска павлака
Подготовка
Гответе ги цвеклото, морковите , кромидот и 1 коцка говедска супа и 400 милилитри вода 15 минути.
Додадете зелка и Битолски путер и гответе уште 15 минути и потоа промешајтеја со сок од лимон. Откако супата е готова остајте ја да поседи еден саат (но и не мора) . Сервирaјте ја со Битолска кисела павлака , оваа комбинација е одлична.