Руска супа

  • 45 мин.
    Време на подготовка
Содржина

Состојки

  • 100 гр. сецкано и излупено цвекло

  • 100 гр. чаша рендан морков

  • 100 гр. чаша сецкан кромид

  • 1 коцка говедска супа ( 400 милилитри вода)

  • 200 гр. сецкана зелка

  • 1 лажица Битолски путер

  • Сол и бибер ( по вкус)

  • 1 лажица свеж сок од лимон

  • 1 лажица Битолска павлака


Подготовка

  1. Гответе ги цвеклото, морковите , кромидот и 1 коцка говедска супа и 400 милилитри вода 15 минути.

  2. Додадете зелка и Битолски путер и гответе уште 15 минути и потоа промешајтеја со сок од лимон. Откако супата е готова остајте ја да поседи еден саат (но и не мора) . Сервирaјте ја со Битолска кисела павлака , оваа комбинација е одлична.

Споделете го овој текст:

Остави коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Scroll to Top

Веб страната користи колачиња за да овозможи најдобро искуство. Со користење на bimilk.mk се согласувате со нашата политика за приватност и користењето на колачиња во согласност со нашата политика за колачиња.