Подготовка
На малку маслиново масло пропржете го меленото месо. Додадете исечкан кромид и морков и динстајте заедно околу 10 минути. Додадете грашок и динстајте уште 5 минути. Врз тоа посипете 2 лажици брашно и сè убаво измешајте. Потоа зачинете и прелијте со вода.
Оставете полека да се крчка додека да испари водата и да добие убав, мазен сос. Излупете ги компирите, исечете ги на коцки, покријте ги со вода и оставете добро да се сварат. Кога ќе се сварат, процедете ја водата и додадете сол, путер, крем сирење и павлака за готвење. Сè убаво измешајте и во огноотпорен сад ставете слој од меленото месо, а потоа и компирите. Посипете малку црвен пипер, зачини и кашкавал.
Ставете во загреана рерна на 200 степени и печете околу 30 минути.
На здравје!