Сос со павлака и авокадо

  • 8 мин
    Време на подготовка
Содржина

Состојки

  • 1 мало зрело авокадо

  • 1 лимон

  • 2 лажици Битолска павлака со 18% масленост

  • 1 гранче свежо нане

  • црн пипер


Подготовка

  1. Внимателно засечете го авокадото по должина и извадете ја семката.

  2. Излупете го авокадото и ставете го во сад, потоа убаво испасирајте го со вилушка.

  3. Додадете малку рендана кора од лимон, исцедете малку сок од лимон, нането исечете го на крупни парчиња и додадете го во садот.

  4. На крајот ставете ја Битолската павлака и црниот пипер и сè убаво измешајте.

Споделете го овој текст:

Остави коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Scroll to Top

Веб страната користи колачиња за да овозможи најдобро искуство. Со користење на bimilk.mk се согласувате со нашата политика за приватност и користењето на колачиња во согласност со нашата политика за колачиња.