Тајната на добрата супа е да зготвите мешавина од зеленчук што добро се комбинира. Значи, секогаш тука се кромидот, компирот и морковот – а сѐ останато е прашање на волја и моменталната желба. Тајната за уште подобра чорба е во тоа сѐ да зготвите со помалку вода, па да изблендирате за да се добие густа маса. Тоа веќе не е чорба, туку потаж, што на француски значи „густа супа“. Значи го готвите истото, само го нарекувате со малку поинтересно име.
Подготовка
Одделете ги цветовите брокула и исечкајте го остатокот од зеленчукот и пропржете ги на маслиново масло. Налејте вода, зачинете и варете додека зеленчукот не се свари. Изматете ја жолчката и измешајте ја со Moja Кравица павлаката за готвење. Тргнете ја чорбата од шпоретот, додајте ја павлаката и сè убаво изблендирајте.
СОВЕТ: Зачини при сервирање? Во секоја чинија додајте по една лажичка масло од семки од тиква и сецкани ореви. Или поиграјте си со тврдо сирење – исечкано на тенки парчиња со помош на нож за лупење за компири.