Përgatitja dhe përpjekja e kësaj delikatesë do të zgjatë vetëm gjysmë orë
Një tortë ideale për këto ditë verore të nxehta kur ne dëshirojmë të hajmë ëmbëlsira të lëhta për stomakun tonë.
Bëhet fjalë për një tortë shumë të thjeshtë me biskota dhe jogurt grek, e aromatizuar vetëm me lëkurë limoni.
Mund të përdorni një formë tortash me diametër prej 20 apo 22 cm, por edhe një alternativë mund të jenë forma bukësh ose formë kuglof më e vogël. Sigurisht, gjithmonë mund ta vendosni masën në tepsi të thellë dhe ta prisni tortën në kubikë.
Përbërësit:
- 3 vezë
- 125 gr lloji grek i jogurtit „Grekos“
- 120 ml val luledielli
- 180 gr sheqer të pluhur
- 180 gr miell
- 2 gotë pluhur pjekje
- 1 limon
- Një majë kripë
Mënyra e përgatitjes:
Ngroheni furrën në 170 gradë. E shtrojmë kallëpin me letër furre. Përzieni vezët me sheqerin, më pas hidhni (prelijte)vajin dhe jogurtin grek. Grini lëkurën e limonit. Përziejmë miellin me pluhurin për pjekje dhe pak kripë dhe e përziejmë në masën e vezëve. Masën e derdhim në kallëp dhe e pjekim për rreth gjysmë ore. Kontrolloni me një kruese dhëmbësh nëse biskota është gatuar. Lëreni tortën të ftohet para se ta hiqni nga tepsia. Para se ta servirni spërkateni me sheqer pluhur!
Shijoni!