Романтична вечера

Брза пита со Битолска павлака

Во денешно време, кога сите сме во брзање и во обид да се јаде вкусна и домашна храна, брзите рецепти се секогаш добредојдени. Добра пита, не значи дека треба да знаете да сукате или тегнете кори. Потребно е да го имате овој рецепт и да се уверите во нејзиниот вкус. Гответе со љубов! ♥

Брза пита со Битолска павлака Read More »

Празничен куглоф со портокал

Кој може да одолее на чаша топло кафе и домашен колач со арома на портокал и чоколадо? Прифати го кулинарскиот предизвик и приготви го овој колач. Сочен и вкусен, сладок украс на сечија трпеза. Може да го декорираш по желба со шеќер во прав, овошје, гранчиња рузмарин и да ја збогатиш трпезата за слава, именден

Празничен куглоф со портокал Read More »

Полнети варени јајца со кремаст фил

Сакаш да испробаш нов рецепт? Нешто поразлично, интересно и вкусно? – Направи полнети варени јајца со кремаст фил. Идеални за мезе со пријателите, како и за празничните трпези. Само за 20-тина минути направи нов специјалитет! Совет плус: Лососот може да го замениш со шункова салама или друго чадено месо по желба.

Полнети варени јајца со кремаст фил Read More »

Потпечени полнети палачинки

Гурмански специјалитет за сите кои обожаваат нови вкусови и се во потрага по супер вкусни рецепти! За време на викендите направете потпечени полнети палачинки со кремаст фил. Совет плус: За да заштедиш на време може да користиш и готови палачинки. По желба, може да ги направиш и со еден фил. Во тој случај, количината на

Потпечени полнети палачинки Read More »

Кремаста панакота со јагоди

Популарна ширум светот и обожавана во нашата земја! За време на велигденските празници направете ја највкусната панакота со јагоди. Кремаста, сочна, со богата арома на ванила и јагода која ќе го освои сечиј вкус.
Ако досега сте се запрашувале кој е идеалниот рецепт за супер вкусна панакота, сега веќе го имате одговорот. Пробајте ја нашата панакота со јагоди, во која додадовме Битолска павлака за уште подобар и покремаст вкус. Состојките кои ви се потребни се едноставни и најверојатно ги имате во кујната. А подготовката ќе ви одземе само 20-тина минути.

Благодарност до sezahrana.mk.

Кремаста панакота со јагоди Read More »

Риба во сос од пармезан и павлака

За сите љубители на риба, овој рецепт е прав погодок! Направете сочни филети од ослиќ, збогатени со кремаста Битолска павлака, пармезан и зачини за незаборавно гастрономско доживување. Крцкавата кора од лебни трошки и путер му даваат посебна нота на овој едноставен, но вкусен специјалитет. Идеален за специјални прилики, романтична вечера и други свечености. Вреди да

Риба во сос од пармезан и павлака Read More »

Scroll to Top

Веб страната користи колачиња за да овозможи најдобро искуство. Со користење на bimilk.mk се согласувате со нашата политика за приватност и користењето на колачиња во согласност со нашата политика за колачиња.