За двајца

Запечени тиквички со домати

Доколку немате многу време за готвење, а сакате да му понудите на семејството нешто здраво и сезонско, веднаш запишете го рецептот за запечените тиквички со домати! Вкусот на ова јадење е свеж и лесен, па може да го комбинирате и со месо. А може да го послужите и како вегетаријански ручек. Совет плус: Наместо изварка, […]

Запечени тиквички со домати Read More »

Кремаста салата со компири и кисела павлака

Салатите со варени компири се едни од омилените, па ако се со кремаст сос, нема кој да одолее! Споделуваме рецепт за кремаста салата со компири, мајонез и Битолска павлака, за која веруваме дека ќе ви се допадне. Совет плус: По желба во салатата може да додадете печурки, а за пикантен вкус – рен.

Кремаста салата со компири и кисела павлака Read More »

Клуб сендвич од тостирани лепчиња со павлака и јајце

Сите се слични, но и малку различни! Ваквите сендвичи будат посебно убави емоции и потсетуваат на лабаво дружење во некој „ланч бар“ со најблиските пријатели или саканите. Едноставно е да направите, па ви предлагаме да го пробате вака приготвениот клуб сендвич од тостирани лепчиња со павлака и јајце! Совет плус: Наместо печеница, може да користите

Клуб сендвич од тостирани лепчиња со павлака и јајце Read More »

Свежа салата со прелив од мајонез и павлака

Полна вкусна чинија на трпезата! Омилените зеленчуци искомбинирани со кремаст сос од Битолска павлака. Пробајте го нашиот нов рецепт за свежа салата со прелив од мајонез и павлака. Совет плус: По желба, во сосот може да додадете сув копар, нане или босилек.

Свежа салата со прелив од мајонез и павлака Read More »

Потаж од тиква

Време е за нова кулинарска авантура! Во овие ладни денови, затоплете се со потаж од тиква. Кремаст и вкусен оброк за целото семејство. Совет плус: Потажот послужете го со парчиња печен леб. По желба, пред печењето лепчињата премачкајте ги со Моја Кравица путер.

Потаж од тиква Read More »

Полнети варени јајца со кремаст фил

Сакаш да испробаш нов рецепт? Нешто поразлично, интересно и вкусно? – Направи полнети варени јајца со кремаст фил. Идеални за мезе со пријателите, како и за празничните трпези. Само за 20-тина минути направи нов специјалитет! Совет плус: Лососот може да го замениш со шункова салама или друго чадено месо по желба.

Полнети варени јајца со кремаст фил Read More »

Потпечени полнети палачинки

Гурмански специјалитет за сите кои обожаваат нови вкусови и се во потрага по супер вкусни рецепти! За време на викендите направете потпечени полнети палачинки со кремаст фил. Совет плус: За да заштедиш на време може да користиш и готови палачинки. По желба, може да ги направиш и со еден фил. Во тој случај, количината на

Потпечени полнети палачинки Read More »

Риба во сос од пармезан и павлака

За сите љубители на риба, овој рецепт е прав погодок! Направете сочни филети од ослиќ, збогатени со кремаста Битолска павлака, пармезан и зачини за незаборавно гастрономско доживување. Крцкавата кора од лебни трошки и путер му даваат посебна нота на овој едноставен, но вкусен специјалитет. Идеален за специјални прилики, романтична вечера и други свечености. Вреди да

Риба во сос од пармезан и павлака Read More »

Полнети тортиљи со пилешко месо

Превкусно! Сочно пилешко месо, зеленчуци во сос и меки тортиљи. Секој би посакал да касне парче од ваков вкусен оброк. Следи ги чекорите од подготовката и изненади ги најблиските со нов специјалитет кој гарантирано ќе го освои сечиј вкус! Совети плус: Тортиљите може да ги потпечете и во рерна. Прицврстете ги со чепкалки и наредете

Полнети тортиљи со пилешко месо Read More »

Мини сендвичи со бавно печено свинско месо

Сите некогаш сакаме да „избегаме“ во кујната и да готвиме цел ден. А овој рецепт е баш таков! Потребно е повеќе време за подготовка, но крајниот резултат ќе ве воодушеви. За време на викендите искористете го слободното време и пригответе мини сендвичи со бавно печено свинско месо. Пригответе и салата, печени компири, сос од Битолска

Мини сендвичи со бавно печено свинско месо Read More »

Мусака со компири и мелено месо

Секој си има свој рецепт за мусака која е едно од омилените јадења во Македонија. Најчесто се прави со компири и мелено месо, а може да се најдат и варијанти со модар патлиџан или тиквички. Но, онаа традиционалната, таа ни е најубава и највкусна, омилена! Совет плус: Мусаката може да ја направиш и со два

Мусака со компири и мелено месо Read More »

Scroll to Top

Веб страната користи колачиња за да овозможи најдобро искуство. Со користење на bimilk.mk се согласувате со нашата политика за приватност и користењето на колачиња во согласност со нашата политика за колачиња.