Ручек

Макарони со кремаст сос од четири видови на сирења

Повкусни од што изгледаат! Макарони со неодолив вкус, за совршен појадок или лесна вечера. Зошто да бидат обични, кога може да ги сервираме со кремаст сос од четири сирења? Совет плус: Ако немате млад лук, заменете го со 2 – 3 чешниња лук.

Макарони со кремаст сос од четири видови на сирења Read More »

Пилешко со сос од печурки и павлака

Гурмански специјалитет, исто како од ресторан! Кој може да одолее на парчиња сочно пилешко месо во кремаст сос од Битолска павлака и печурки? – Пригответе го рецептот за викенд, за специјали поводи или кога сакате да направите промена на менито и да уживате во нови вкусови. Совети плус: Постапката на пржење на месото повторете ја

Пилешко со сос од печурки и павлака Read More »

Печени полнети пиперки со изварка

Ова е еден од нашите омилени, традиционални рецепти, направен во нова варијанта со Битолска павлака која го збогатува вкусот. Кога немате многу време, а сакате да каснете нешто вкусно, овој рецепт е првиот на кој што треба да се сетите.

Печени полнети пиперки со изварка Read More »

Потаж од моркови

Дали имаш пробано потаж? – Потажот има густа и кремаста текстура, а најчесто се прави од зеленчуци како компири, моркови, брокула, тиква… За се се постигни кремаст вкус се додава млеко, павлака или путер. Инспирирани од Битолската павлака, споделуваме рецепт за потаж од моркови. Совет плус: Потажот сервирајте го со парчиња печен леб.  

Потаж од моркови Read More »

Scroll to Top

Веб страната користи колачиња за да овозможи најдобро искуство. Со користење на bimilk.mk се согласувате со нашата политика за приватност и користењето на колачиња во согласност со нашата политика за колачиња.